Helyi közélet

2016.12.01. 10:41

Van, aki több mint egy „milla” óta tiszta a sínen

Miskolc - Több évtizedes hagyományt követve a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. 53 járművezetőt díjazott tegnap.

Miskolc - Több évtizedes hagyományt követve a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. 53 járművezetőt díjazott tegnap.

Azok a villamos- és buszsofőrök kaptak elismerést, akik 7, 14, 21, 28 és 35 éve közlekednek balesetmentesen. Miskolcon egy nap alatt közel 30 ezer kilométert teljesítenek az autóbuszok és villamosok a teljes hálózaton, így két nap alatt megkerülik a Földet. Mindezt 53 járművezető teszi évek, évtizedek óta balesetmentesen. A balesetmentes közlekedésért járó elismerés hétévenként kapható, és tény, hogy egy ilyen ciklus alatt átlagosan 250 ezer kilométert teljesít egy járművezető.

Sok titka van a balesetmentes közlekedésnek: szerencse és érzék mindenképpen kell hozzá.

LÁZÁR SÁNDOR

– Sok titka van a balesetmentes közlekedésnek, de szerencse és érzék mindenképpen kell hozzá – nyilatkozta Lázár Sándor villamosvezető, aki 1981. április 10-e óta a közlekedési vállalat munkatársa. – Az úton lévők nem egyformák, ezt nem tudjuk befolyásolni. Az utasokkal jó a kapcsolat, szeretem a munkámat. Sándor nem számolta, de olyan 1.200.000 kilométernél járhat ennyi idő után. Amikor nem villamost vezet, akkor autózik, vagy azt bütyköli, ez a hobbija. Az új villamosokat megszokta, szereti.

– A napokban történt, hogy a Győri kapuban, a benzinkútnál kikanyarodott a villamosom elé egy terepjáró az autómosóból – mesélte. – Irányjelző, balra fordult, ahonnan én jöttem a villamossal. Éppen, hogy megúsztuk a figyelmetlenséget…

Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében természetesen méltatta díjazott kollégáit: „Aki hajnalban kezd, vált és túlórázik, az megérdemli az elismerést. Főleg akkor, ha balesetmentesen közlekedik. Ma ezt díjazzuk”.

Az ünnepi értekezleten oklevelet és pénzjutalmakat vehetek át a jubilálók.


A díjazott „pilóták”

7 éve balesetmentesen vezet: Benkó István, Berdó László, Bukszár Tibor, Bukta István, Bűdi Balázs, Cziba Mihály, Csóka Attila, Doszpoly István, Galambos Gyöngyi, Halmi József, Havril Péter, Kiss Zoltán, Krokos József, Nadza János, Ördög Gábor, Paládi Alexandra, Radics Béla, Remák Imre, Szénfy Zoltán, Szűcs József, Tóbiás Tibor, Tóbiás Zoltán, Zsóka László.

14 éve balesetmentesen vezet: André Roland, Bárdos Sándor, Bassó István, Benedek Zsolt, Csóri Péter, Dobosi János, Farkas András, Gonda Norbert, Honos Attila, Körtvélyesi Zsolt, Kupcsik László, Orosz Ferenc, Szabó Viktor, Takács Attila, Vass Gyula.

21 éve balesetmentesen vezet: Áfra János, Baji László, Béki Attila, Bódogh Zoltán, Fülöp József, Gulyás György, Ketzer Péter, Koczán Pál, Köpeczi Csaba.

28 éve balesetmentesen vezet: Bíró Gábor, Ónodi Barnabás, Velezdi László, Virágh László.

35 éve balesetmentesen vezet: Lázár Sándor.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában