Helyi közélet

2016.12.04. 19:40

Tűzoltók a Fogyatékossággal Élők Világnapján Miskolcon

Miskolc - Tűzoltó bemutató is volt a fogyatékossággal élők világnapján pénteken a miskolci belvárosban.

Miskolc - Tűzoltó bemutató is volt a fogyatékossággal élők világnapján pénteken a miskolci belvárosban.

A Miskolc Városi Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely a Szent István téri parkolóban a Miskolci Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság közreműködésével és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából hívta meg vendégeit, ahol a tűzoltó parancsnokság olajtűzszimulációs-bemutatót is tartott az adventi és karácsonyi időszakban előforduló lakás- és konyhai tüzek megelőzésére.

– Nagyon fontos kezdeményezés ez a mostani, hiszen jól illeszkedik a fogyatékossággal élők világnapjához – hangsúlyozta a rendezvényen Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere. – Szombaton Budapesten, a Nemzeti Színházban van a kiemelt rendezvénye ennek a programnak, ahol Miskolc nemcsak résztvevőként lesz jelen, hanem a rehabilitációs foglalkoztatási tanácsnak a munkáját, céljait tudjuk majd együtt a Szimbiózis Alapítvánnyal és annak vezetésével bemutatni. Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen az itt lévők közül is sokan részt vettek ebben a munkában és tettek hozzá sokat. Az ilyen programok azért fontosak, mert ez mindannyiunk ügye és Barnóczki Gáborral, a Miskolc Városi Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely elnökével, koordinátorával közös célunk, hogy hasonló programokat tudjunk indítani.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában