Helyi közélet

2016.12.08. 10:13

TOP 100: Derczó Istváné a hetedik

Miskolc - Hetedszer adta át az Észak-Magyarország a TOP 100 Gazdasági Díjat, ezúttal Derczó István, a Weinberg ’93 Kft. ügyvezetője vehette át.

Miskolc - Hetedszer adta át az Észak-Magyarország a TOP 100 Gazdasági Díjat, ezúttal Derczó István, a Weinberg ’93 Kft. ügyvezetője vehette át.

Tizenhetedik alkalommal jelent meg az Észak-Magyarország TOP 100-as kiadványa, amelyben ezúttal is összegyűjtöttük megyénk kiemelkedő cégeit, vállalkozásait. Mint minden évben, az idén is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságával együttműködve készítettük. A magazint szerdán mutattuk be a Palotaszállóban, ahol a lapunk által alapított TOP 100 Gazdasági Díjat is kiosztottuk.

Idén 152 cég szerepel a három listán

A TOP 100-as listára az idén 152-en kerültek fel, közülük húsz új cég, azaz tavaly még nem szerepeltek összeállításunkban. Három szempont szerint állítottuk össze a rangsort: nettó árbevétel, foglalkoztatottak száma és hozzáadott érték.

A rendezvényen dr. Szeleczki Zsuzsanna Judit adó- és vámszakmai hatósági és felügyeleti ügyekért felelős helyettes államtitkár is elő­adást tartott, elsősorban a jövő évi adózást érintő változásokról beszélt.

A legeredményesebb megyei vállalkozásokat rangsoroló magazinunkat szerdán mutattuk be a Palotaszállóban. A TOP 100-as cégek listáját immár tizenhetedik alkalommal állítottuk össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságával és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve. Mint minden évben, az idén is három szempont alapján rangsoroltuk a cégeket: nettó árbevétel, foglalkoztatottak száma és hozzáadott érték alapján. Elmondhatjuk, az idén 152 „fős” a gazdasági elit.

Kiváló példa

A TOP 100-as cégek mellett az Észak-Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját az idén is – immár hetedik alkalommal – kiosztottuk. A szakmai zsűri ezúttal Derczó Istvánnak, a Weinberg ’93 Kft. ügyvezető igazgatójának ítélte oda ezt az elismerést. A díjat Kiss Lászlótól, lapunk főszerkesztőjétől vehette át szerdán.

– Ez a Gazdasági Díj nemcsak azt fejezi ki, amit egy cégnél reáliákban mérhetünk, hanem azt is, amit ez a hazai tulajdonú vállalat megtestesít – méltatta a kitüntetettet. – Derczó István nagyszerű példája annak, hogyan maradhat valaki emberközpontú a kemény üzleti világban. Ez egy szimpatikus ember által vezetett szimpatikus cég.

Merjenek bátrak lenni!

Derczó István hangsúlyozta, az elmúlt 23 évben számos díjat kapott, de ez az elismerés eltér a többitől. „Öröm számomra, hogy hetedikként bekerülhettem ebbe a klubba” – hangsúlyozta.

Beszédében arra biztatta cégtársait, hogy merjenek bátrak, nagyok lenni.

A Weinberg’93 Kft. ügyvezetője adatokat is említett: a 2014-es évhez képest 50 százalékkal tudták növelni termelésüket, 2016-ban pedig közel 70 százalékos ez az arány. Éves árbevételük megközelíti a 14 milliárd forintot, ami elsősorban korábbi fejlesztéseiknek köszönhető. Kiemelte a tanulóképzés fontosságát is, hangsúlyozva, cége tíz éve vesz részt ebben: „Bátorítom a cégeket erre, hiszen a jövőjüket ezzel tudják erősíteni, stabilizálni.”



TOP 100 - „Nem veszítettük el ipari hagyományainkat”

Miskolc - Nagyszerű érzés ilyen rendezvényen lenni, hiszen itt van a megye krémje, mindezt dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere mondta a TOP 100-as rendezvényen, hangsúlyozva, azok a számok, mutatók, amik 2015-ben jelentkeztek, az idén sem rosszabbodtak.

 

TOP 100 - A minősített adózók esete

Miskolc - Elektronikus ügyintézés a fejlesztési irány: a távlati cél a teljes digitalizáció.

 

 

 

TOP 100 - Húsz új cég az idei listán

Miskolc - „Szeretnénk, ha nagyobb mértékben vennék ki részüket az utánpótlás-nevelésből.”

 

 

 

TOP 100 - Kilábalás után növekedés jött

Miskolc - Hogy mit jelentenek a TOP 100-as cégek a megye gazdaságában, erről Weilandics Miklós, a NAV megyei adó- és vámigazgatóság igazgatója beszélt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában