Helyi közélet

2016.12.18. 19:21

Pányok: A turizmus fellendülésében látják a jövőt

Pányok - A település természeti adottságait kellene az eddigieknél jobban kiaknázni.

Pányok - A település természeti adottságait kellene az eddigieknél jobban kiaknázni.

Dr. Sivák József, Pányok polgármestere is tiszteletét tette az Észak-Magyarország által rendezett polgármesterek találkozóján.

Hegyek ölelik körül

– Miután Pányok egy nagyon kis település, azt tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hogy a lakosság korösszetételének megfelelően rendben tartsuk a falut – mondta dr. Sivák József. – Amikor a fejlesztési elképzeléseinket fogalmaztuk meg, akkor abban egyetértettünk, hogy a település természeti adottságait kellene az eddigieknél jobban kiaknázni. Szeretnénk Pányokra vonzani a turistákat. Az igazán jó az lenne, ha betelepülők is jönnének, hiszen igazán ez határozná meg a jövőjét a településnek.

A fejlesztési terveket ennek megfelelően fogalmaztuk meg, hogy a környezetet rendben tudjuk tartani, így a patakmedret, a vízelvezető rendszert, valamint a faluközpont csinosítását és az energiaellátás korszerűsítését. Pányok egy zsáktelepülés, ráadásul hegyek ölelik körül. Nekem szülőfalum, és most negyven évi közigazgatásban végzett munka után a szülőházamba tértem vissza. A hozzánk látogatóktól szoktam hallani, milyen szép falu Pányok, amin mindig elcsodálkozom, mert én annyira nem látom szépnek, de csak amiatt, mert látom, mennyi mindent kellene még elvégezni, hogy mi, helyiek is azt lássuk, amit a turisták.

Számomra ez egy nagyon izgalmas feladat, hiszen néhány évtizedig makroszinten foglalkoztam a közigazgatással, most pedig helyi léptékben próbálom mindezt a gyakorlatba átültetni.

ÉM-BG


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában