Helyi közélet

2016.12.03. 09:12

„Éreztük, hogy Ricsiből majd híres énekes lesz”

Igrici, Budapest - Az igrici Mata család a fővárosban kezdene új életet.

Igrici, Budapest - Az igrici Mata család a fővárosban kezdene új életet.

Mata Ricsi családja, édesanyja, édesapja és három testvére Budapestre költözne, hogy segítsék a tehetséges fiú karrierjét. A 15 éves Ricsit sokan ismerik és sokak kedvence, hiszen pár éve „Az ének iskolája” televíziós tehetséggondozó műsor egyik felfedezettje volt, most pedig az X-Faktorban mutathatja meg énektudását hétről hétre.

Ricsi nagyon fáradt, de kitart a végsőkig. Mata Ernő

Édesapja, Mata Ernő árulta el lapunknak, hogy eldöntötték, a fővárosba költöznek. Egyelőre az a terv, hogy megvárják a tanév végét, mert szerencsés lenne, ha Ricsi jelenlegi iskolájában, Igriciben fejezné be a 8. osztályt, de ha úgy alakul, hogy a fiú már januártól sok felkérést kap szereplésre, akkor a család fogja magát és indul Budapestre. Hiszen a fővárosból könnyebb eljutni bármelyik városba, mint Igriciből.

Drága az albérlet

– Az igrici házunkat nem adjuk el. Egyrészt nagyon rossz állapotban van, tehát nem kapnánk érte sokat, másrészt jó, ha van egy biztos helyünk, ahová bármikor visszajöhetünk – mondja az apa. Hozzáteszi: abban reménykednek, hogy a fővárosban rögtön találnak munkát, ő, a felesége és a két felnőtt gyerekük, így a négy fizetésből már meg tudnának valahogy élni. A baj csak az, hogy Budapesten nagyon drágák az albérletek, és a kauciót is össze kell valahogy gyűjteni. Azt még nem tudják, hogyan, mert jelenleg a feleség közmunkán van, Ernő pedig szociális segélyt kap. Néha van alkalmi munka, de télen az is nagyon ritka.

Az apa úgy fogalmaz: minden remény megvan arra, hogy Ricsiből ismert énekes legyen, hiszen a tehetsége, a szorgalma és a kitartása megvan hozzá, a kommunikációja pedig majd fejlődik az idők során.

Álmában is énekelt

Mata Ernő elmesélte azt is, hogy Ricsi, bár rendkívül fáradt, mert szinte egész nap gyakorolnak a tévés tehetségkutató hétvégi élő adásaira, de ugyanakkor nagyon lelkes is.

– Mondtam neki, hogy kisfiam, ha neked ez rossz, akkor hagyd abba, de ő azt mondta, nem, végig akarja csinálni. Emlékszem, hogy amikor a fiam 7-8 éves volt, már akkor éreztük, hogy híres énekes lesz, mert ő álmában nem beszélt, hanem énekelt. Támogatjuk az énekes karrierjét, de fontosnak tartom, hogy az iskolát se hanyagolja el – fogalmazott az édesapa. Hozzátette: nem bánják a költözést, mert Igricihez nem köti őket semmi.



"Ricsi, te vagy a remény, a műsor fecsegőposzátája"

Igrici - Az igrici Mata Ricsi kalandos úton, de bejutott az X-Faktor élő műsorába. Az énekes tehetségkutató zsűrije reménységnek és fecsegőposzátának nevezte a 15 éves fiút, aki tehetségét már korábban is bizonyította. Ricsi valóban reményt adhat a szerény körülmények között élő családjának és minden hasonló sorsú fiatalnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában