Helyi közélet

2016.12.16. 14:58

Fontos, hogy Kistokajt otthonuknak érezzék

Kistokaj - Fejlesztések: napelemes rendszer, közvilágítás korszerűsítése, járdafelújítás.

Kistokaj - Fejlesztések: napelemes rendszer, közvilágítás korszerűsítése, járdafelújítás.

Két évvel ezelőtt kiépült a napelemes rendszer Kistokajban, ennek köszönhetően az iskola és a hivatal áramszámlája csaknem nullára csökkent, az óvoda esetében pedig a felére. Mindezt Ambrus Gyöngyi, Kistokaj polgármestere mondta lapunknak. A fejlesztések kapcsán említette a közvilágítás tavalyi korszerűsítését is, hangsúlyozva, ennek a beruházásnak a költségét a megtakarításokból fedezi a település.

– Az idén pedig 44 millió forintot nyertünk az adósságkonszolidációban nem részesült településeknek kiírt pályázaton – folytatta a polgármester. – Ebből a főutcán, illetve a frekventáltabb területeken járdát építettünk. Majd újra nyertünk 44 millió forintot, ebből folytatjuk az útjavítást és járdafelújítást. Erre nagy szükség van, hiszen 30-40 éve nem volt ilyen jellegű beruházás Kistokajban.

Ambrus Gyöngyi kiemelte azt is, hogy az önkormányzat saját erőből is tervez beruházásokat jövőre, a mellékutcákban is szeretnék megújítani a járdákat, illetve pályázati forrásból – és az ehhez szükséges önerőből – a csapadékvíz-elvezetést is szeretnék rendbe tenni.

Közösségfejlesztés

„Egy éve komoly közösségfejlesztési program indult Kistokajban a Dialóg Egyesület közreműködésével, ennek köszönhetően a helyi kis közösségek megerősödtek. Ez nagyon fontos, hiszen segít abban, hogy az itt élők valóban az otthonuknak érezzék Kistokajt” – fogalmazott a településvezető.

Megtudtuk, jövőre az iskolafejlesztésre, bővítésre is szüksége lesz a településnek, ezzel kapcsolatban már a tervek is készülnek. „Szerencsére sok fiatal család él Kistokajban, de a környékbeli településekről is szívesen hozzák a mi iskolánkba a gyerekeket” – indokolta a bővítés fontosságát Ambrus Gyöngyi.

ÉM-NSZR


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában