Helyi közélet

2016.12.15. 15:17

Folyamatos fejlesztések, bővítések Emődön

Emőd - A minibölcsődét már januárban elindítják önerőből.

Emőd - A minibölcsődét már januárban elindítják önerőből.

„A jövő évet nagyban meghatározza, hogy a város által benyújtott pályázatokat mikorra – és persze hogyan – bírálják el” – válaszolta Fekete Tibor, Emőd polgármestere, amikor a következő év terveiről kérdeztük. A pályázatok közül kiemelte azt, ami egy 300 millió forintos beruházáshoz nyújthat segítséget. „Ha megkapjuk a támogatást, akkor a kastélyt, ahol most az óvoda működik, felszabadítjuk.

Az óvoda kiköltözik és egy kétcsoportos – 30 fős bölcsődével együtt egy másik épületben kap helyet. Valamint egy 500 adagos konyhát is kialakítanánk úgy, hogy a mostani két konyhánkat összevonnánk” – sorolta a városvezető. A pályázatok közt említette a 180 millió forintos projektet is: a hivatal környékén lévő parkot szabadidőparkká alakítanák, ahol a sportolás mellett családi rendezvényekre is lenne mód, és egy piacot is kialakítanának a helyieknek.

Kiemelte azt is, nem csak pályázatokra várnak, saját erőből is terveznek beruházásokat. Elsőként a minibölcsődét említette, ami már januárban elindul. Fekete Tibor hangsúlyozta, Emődön soha nem volt bölcsőde, miközben a fiatal családok helyben tartása szempontjából ez egy fontos lépés.

Új autóbuszvárók is

Az önerős beruházásoknál maradva Fekete Tibor a Kossuth utca felújítását említette, és azt, hogy díszburkolatot kap a terület. Valamint – folytatta – öt új autóbuszváró is épül Emődön.

A közfoglalkoztatás kapcsán elmondta, az idén 185-en vettek részt a programban, ezt a létszámot szeretnék fenntartani, ennek keretében az 1,2 hektáron megkezdett zöldségtermesztés is folytatódhat.

A már elnyert pályázatokról is beszélt a polgármester, kiemelve a sportpálya öltözőjének felújítását és bővítését, amire 20 millió forintot nyertek el, de ehhez 4 millió önerőt kell még raknia az önkormányzatnak.

ÉM-NSZR


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában