Helyi közélet

2016.12.15. 13:27

„Büszke vagyok a focicsapatunkra!”

Gesztely - Jó évet zárt Gesztely, új tetőt kapott az óvoda, utak újultak meg.

Gesztely - Jó évet zárt Gesztely, új tetőt kapott az óvoda, utak újultak meg.

– Elég sok programunk volt az idén is, a legemlékezetesebb az aratónap, amelyet már hatodszor rendeztünk meg – említi Simon István, Gesztely polgármestere. A miskolci járásban található község első embere fontosnak tartja ezeket az eseményeket, hiszen – fogalmaz – ezekkel is élhetőbbé tudják tenni a települést a helyiek és az odalátogatók számára is.

– Amit hiányolok az idei évből, azok a pályázatok. Nemigen jöttek el hozzánk, de ugyanezt mondják a kollégáim is – jegyzi meg. Ennek ellenére egy sikeres pályázatot megemlít: meg tudták újítani az óvoda tetőszerkezetét. – Most már büszkén mondhatom, hogy három intézményünk: a gondozási központ, az iskola és az óvoda már nagyon szép hármast alkot, a település színfoltjává vált.

Újjáéledt sportélet

Simon István még folytatja, több utat is aszfaltoztak, akárcsak a településhez tartozó Újharangodon, ahol közel egy kilométer önkormányzati út újulhatott meg.

A polgármester még elárulja, nagyon büszke a település focicsapatára, általuk újjáéledt a községi sportélet. A tavalyi idényben a kazincbarcikai csoportot megnyerték, így felkerültek a megyei másod­osztályba, a felnőtt csapatuk a második helyen végzett, az utánpótlás első lett az északi csoportban.

Simon Istvántól még megtudtuk, jövőre a pályázatokba szeretnének leginkább kapaszkodni, égető szükség lenne arra, hogy Újharangodon a vízszolgáltató rákösse a vezetékre a településrészt, hiszen a mai napig lajtos kocsival hordták és hordják a vizet az ott lakóknak. A polgármesteri hivatal is felújításra szorul, és az útfelújítások sem értek véget.

ÉM-HM


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában