Helyi közélet

2016.12.11. 18:31

A reuma körül forgott a világ Miskolcon

Miskolc - A szakorvos a legmegfelelőbb arra, hogy megállapítsa a diagnózist.

Miskolc - A szakorvos a legmegfelelőbb arra, hogy megállapítsa a diagnózist.

Szó esett sok más mellett a gerinc egészségének megtartásáról, a gyógytorna és a mozgás jelentőségéről. „A bizonyítékokon alapuló gyógyítás a gyógyulás záloga – csontritkulástól az ízületi gyulladásig fiatalokról és idősekről” – ez volt a címe a Szent Ferenc Kórház II. emeleti előadójában tartott reuma­napnak.

Fontos a diagnózis

Életünk során sokunknál jelentkezik hátfájás, ízületi fájdalom, de „csak” a reumás betegségben szenvedők kis hányada szenved hosszan tartó fájdalomban vagy válik rokkanttá. Fontos a reumás betegség diagnózisa: a szakorvos a legmegfelelőbb arra, hogy megállapítsa a diagnózist, és megadja a megfelelő kezelést.

Több érdekes témát is érintettek a szakemberek, így Tamási László „Bevezetés: a tudományosan bizonyított eljárások jelentősége a gyógyításban” és „Az ízületi gyulladásos betegségek modern kezelési lehetőségei” címmel tartott előadásokat. Ugyanakkor szó esett „A csontritkulás korai kimutatása és a gyógyításának új lehetőségeiről” (Flórián Ágnes), „Az gerinc egészségének megtartásáról” (Lukács Katalin), „A gyulladásos ízületi betegségek korai felismerésének jelentőségéről” (Fazekas Katalin), míg Baffiné Orosz Irén a gyógytorna és a mozgás jelentőségéről beszélt az érdeklődőknek. A reumanap vendége volt Gergely István kosárlabdázó, a programot a Reumás Betegek Gyógyításáért Alapítvány támogatta.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában