Helyi közélet

2016.12.29. 12:45

A Baskói Vadásztáborban

Baskó - A tábort harmadszor rendezték a Dél-Zemplén szívében fekvő csendes, kis zsák­faluban.

Baskó - A tábort harmadszor rendezték a Dél-Zemplén szívében fekvő csendes, kis zsák­faluban.

A környezet gazdag élővilágával, változatos domborzatával ideális helyszíne ennek az intenzív programsorozatnak. A táborozó gyerekek között sokan voltak, akik már harmadik alkalommal vettek részt az egyhetes táborban, ezzel családias légkört teremtve az újonnan érkezők részére is, akik már az első napokban felszabadultan élvezhették a nyári szünet e különleges, vadászattal átitatott hetét.

Idén is felkészült előadók gondoskodtak a gyerekek tudásszomjának kielégítéséről. Nagy érdeklődés kísérte a vér­ebes utánkeresést, terepjárós túrával összekötött erdészeti előadást, lőtérlátogatást, íjászversenyt és az azt követő előadásokat a ragadozó madarakról és solymászatról, térképészetről, elsősegélynyújtásról, nagy vadjainkról és a vadászetikáról.

– A hét folyamán más értékes elemek is színesítették a programot, mint a Diana Vadászhölgy Klub szervezésében létrejött játékos erdei vetélkedő, továbbá sportfoglalkozások, számháború, horgászat, madáretető-készítés, alkonyati vadles, a Vizsolyi Biblia megtekintése, gombázás és az airsoft fegyverek kipróbálása. A gyermekek csapatokban tevékenykedtek a foglalkozások folyamán, és az így született eredményeket ajándékokkal jutalmaztuk.

Úgy gondoljuk, idén is remek, élményekben gazdag hetet adhattunk a gyermekeknek, akiket meleg szívvel várunk vissza jövőre is, új és tartalmas programokkal – mondta Hegedűs Viktória programszervező.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában