Helyi közélet

2016.11.14. 17:58

Új könyvtár, közösségi tér Sajóörsön

Sajóörs - Könyvtáravatót tartottak szombaton Sajóörösön, az intézmény több mint félmillió forintból újult meg.

Sajóörs - Könyvtáravatót tartottak szombaton Sajóörösön, az intézmény több mint félmillió forintból újult meg.

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer sorra újítja meg a kistelepülések könyvtárait, ennek köszönhető volt a sajóörösi beruházás is. A könyvtárat Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Szabó Gábor, Sajóörös polgármestere és Bokrosné Stramszky Piroska, a megyei könyvtár hálózati igazgatóhelyettese adta át.

A felújított könyvtár új burkolatot, bútorokat kapott, igazi közösségi térré alakult, és a korábbi heti nyolc óra helyett, heti 47 órában látogatható. A polgármester elmondta, a nyugdíjasklub, jóga és aerobik, valamint a kézimunkaklub is helyet kap az új részlegben, illetve családi délutánokat is szeretnének oda szervezni.

A közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy az internet világában azt gondolnánk, nincs helye a könyveknek, könyvtárnak, miközben, hangsúlyozta az elnök, jelentős tudásbázist képviselnek. Az igazgatóhelyettes a megyei és a tiszaújvárosi könyvtár együttműködését emelte ki, hiszen a két intézmény felügyelte a beruházást.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában