Helyi közélet

2016.11.18. 14:59

Szombatig kongresszus Lillafüreden

Miskolc - Az ország minden részéből, de többek között az Egyesült Államokból és Indiából is érkeztek előadók.

Miskolc - Az ország minden részéből, de többek között az Egyesült Államokból és Indiából is érkeztek előadók.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Idegsebészeti Osztálya, a Magyar Idegsebészeti Társaság és a Magyar Neuroonkológiai Társaság csütörtöktől szombatig a lillafüredi Palotaszállóban rendezi 2016. évi kongresszusát.

Dr. Lajgut Attila osztály­vezető főorvostól, a szervező­bizottság elnökétől megtudtuk, hogy Miskolcon legutóbb 16 esztendeje volt hasonló kongresszus, ami nemzeti, ám ezúttal mégis nemzetközi, hiszen jó néhány külföldi és külföldre szakadt hazánk fia is részt vesz az eseményen. Így vannak előadók az ország minden részéből, de az Egyesült Államokból, Svédországból, Hollandiából, Indiából, Németországból és Svájcból is.

– A téma az idegsebészet és annak minden tárgyköre, közel 90 előadással három napon át – mondta dr. Lajgut Attila. – Az őszi kongresszus alkalmat biztosít a szakmai tapasztalatok megvitatására, a baráti kapcsolatok erősítésére, valamint egy hétvégi gondtalan pihenésre és feltöltődésre is.

Kiderült: két év telt el a legutóbbi idegsebészeti kongresszus óta, ám a fejlődés nem állt meg az idegtudományokban és az idegsebészetben sem.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában