Helyi közélet

2016.11.01. 13:29

Rendszámfelismerővel az Ózdi járás útjain

Járdánháza - Az Ózdi járás több településén is keresik a kétes eredetű, szabálytalan autókat.

Járdánháza - Az Ózdi járás több településén is keresik a kétes eredetű, szabálytalan autókat.

Az elmúlt időszak eredményes munkája hozta magával egy új fejlesztés lehetőségét Járdánházán. A helyi polgárőrség a napokban kezdte meg a tesztelését egy olyan rendszámfelismerő rendszernek, amely képes a forgalomból kiszűrni a lopott, a le nem vizsgáztatott vagy éppen az át nem íratott járműveket.

Az Ózdi járás szinte minden településén felbukkanunk majd." Bialaszek György

Folyamatosan figyelik

– A kétes eredetű autókat egy hónapon át keressük szoros együttműködésben a rendőrséggel – mondta el a berendezéssel kapcsolatban Bialaszek György, a Járdánházi Polgárőrség elnöki tanácsadója. – Szerencsére a településen jelentősen visszaesett a bűncselekmények száma, ezért és a jobb kihasználtság érdekében vállaltunk más területen való szolgálatot is. Nekünk nincs jogosultságunk az igazoltatáshoz, ezért járjuk az utakat a rendőrökkel együtt. Az Ózdi járás szinte minden településén felbukkanunk majd, ahol a rendszám alapján folyamatosan figyeljük a közúton közlekedő autókat.

Nem csak tesztelésre

Bialaszek György hozzátette: most ugyan még csak tesztelésre kapták meg a több száz ezer forint értékű berendezést, de a Polgárőrség Országos parancsnoka, dr. Túrós András ígéretet tett arra, hogy belátható időn belül a járdánháziak tulajdonába is kerülhet egy ilyen rendszámfelismerő. Bialaszek György kiemelte Kovács Gábornak, Járdánháza polgármesterének a szerepét, aki rengeteg segítséget nyújt a polgárőrségnek a napi működés során, ezzel pedig az önkormányzat nagymértékben elősegíti az eredményes munkát.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában