Helyi közélet

2016.11.16. 12:45

NAV és ÉMÁSZ: újra a lopások ellen szerződtek

Miskolc - Már nem a vezeték, hanem a transzformátorolaj a fő zsákmány a bűnözők körében.

Miskolc - Már nem a vezeték, hanem a transzformátorolaj a fő zsákmány a bűnözők körében.

Dr. Friedrich Wilhelm Knebel, az ELMŰ-ÉMÁSZ Nyrt. igazgatósági tagja és Weilandics Miklós, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója írta alá a miskolci megyeházán azt a megállapodást, amely a kölcsönös segítségnyújtás jegyében született – mások mellett – olyan bűncselekmények visszaszorítása, felszámolása érdekében, mint a vezetéklopás vagy a transzformátorokból az olaj lecsapolása, amely közvetve és közvetlenül súlyos károkat okoz mind az áramszolgáltató cég, mind a fogyasztók számára.

Dr. Friedrich Wilhelm Knebel (balra) és Weilandics Miklós | Fotó: Vajda János

Javuló helyzetben

Az aláírási ceremónia előtt Kalász Miklóstól, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. szakértőjétől megtudtuk, hogy 2012 tavaszán jött létre – hasonló célokkal – az előző megállapodás, amelynek jól kimutatható pozitív következményei voltak, mert sikerült jelentősen visszaszorítani a vezetéklopásokat és – bár van még bőven tennivaló mindkét területen – ma már inkább a transzformátorolaj lecsapolása okoz nagyobb gondot az áramszolgáltató társaság számára. Egy-egy ilyen eset miatt a szolgáltatás kiesése miatt is százmillió nagyságrendű kár jöhet létre, amely sújtja a céget, de a fogyasztókat is.

Dr. Bodrogi Tibortól, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága vám- és pénzügyőri igazgatóhelyettesétől megtudtuk még, hogy kiemelten ellenőrzik a fémhulladéktelepeket és jelzik, ha az ÉMÁSZ területéről származó anyagokra bukkannak.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában