Helyi közélet

2016.11.13. 18:31

Megújult a könyvtár Bogácson, ami közösségi tér is

Bogács - Ünnepélyes keretek között adták át a mintegy 2,8 millió forint értékben felújított Községi Könyvtárat Bogácson.

Bogács - Ünnepélyes keretek között adták át a mintegy 2,8 millió forint értékben felújított Községi Könyvtárat Bogácson.

Az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap „Könyvtár szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére” című pályázatán több mint 2,5 millió forint támogatást nyert, az önerőt a község önkormányzata biztosította. A fejlesztésnek köszönhetően megújult és egy helyiséggel bővült a könyvtár épülete, emellett új bútorokat és számítógépes szoftvereket is beszereztek. A pályázaton felül számítógépeket is vásároltak az intézmény számára.

Nagy igény van rá

A pénteki átadóünnepségen Csendesné Farkas Edit, Bogács polgármestere a fejlesztés jelentősége mellett a könyvtár község életében betöltött szerepéről beszélt. Elmondta, hogy tavaly a regisztrált tagok száma 117 volt, és 2015-ben összesen 3078 könyvet kölcsönöztek, ami azt mutatja, hogy a bogácsiak részéről van igény a szolgáltatásra, amely fontos közösségi teret is jelent a község lakóinak.

Dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója köszöntőjében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kulturális fejlesztésekről beszélt. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a program keretében eddig megyénkben mintegy 30 településen újultak meg a könyvtárak.

Jankóné Jónás Zsuzsanna, a községi könyvtár vezetője köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta és segítette az intézmény felújítását és fejlesztését.

Ezt követően Csendesné Farkas Edit és dr. Prokai Margit közös szalagátvágással hivatalosan is átadta a fejlesztést. Zárásként kulturális műsort, egyebek mellett prózai, énekes és hangszeres produkciókat nézhettek meg a jelenlévők.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában