Helyi közélet

2016.11.19. 09:45

Jó helyre került a Lada

Miskolc - Norbi 16 éves, éli a kamaszok boldog életét – írhatnánk egy szokványos történetben.

Miskolc - Norbi 16 éves, éli a kamaszok boldog életét – írhatnánk egy szokványos történetben.

De Norbi élete se nem szokványos, se nem hétköznapi, pláne nem felhőtlen. A 16 éves fiú ugyanis sem beszélni, sem járni nem tud és ellátni sem tudja önmagát, mert nagyfokú oxigénhiánnyal és agyvérzéssel született, s mindehhez epilepszia is társul, ami napi többszöri rosszulléttel jár. Egy speciális iskolába hordják őt szülei, ahol 9-től 13 óráig igyekeznek fejleszteni a fejleszthető funkciókat. Mivel állandó felügyeletet igényel és naponta hozzák-viszik (hol az iskolába, hol orvoshoz), ezért Judit és Laci nem tudnak dolgozni. Pontosabban a fél évvel ezelőtt szívinfarktuson átesett édesapa közmunkásként dolgozik hétvégente és ünnepnapokon, így hét közben a család rendelkezésére áll. A legnagyobb gondjuk, hogy a Norbi szállítására vett autójukat elvitte a bank, mert nem tudták fizetni a részleteket. A régi autójukkal pedig szeptemberben karambolozott az idősebbik fiúk, azóta csak a család, a barátok és a szomszédok jóindulatának köszönhetően tudják megoldani az iskolába járást.

Legalábbis eddig, mostantól azonban senkitől nem kell szívességet kérniük. Nemrégiben ugyanis hallottak egy felhívást a rádióban, Judit pedig gondolkodás nélkül megírta a történetüket és reménykedett. Abban, hogy ők lesznek a szerencsések és megnyerhetik a Lada és a Class FM közös akciója keretében felajánlott személyautót. És amikor már lemondtak róla, megjelent a házuk előtt Rákóczi Feri, a Morning Show egyik műsorvezetője. Pénteken pedig hivatalosan is átvehették és hazavihették az autót, az első hazai Ladát, egy Kalina kombit, amit a márka újkori történetében először helyeztek forgalomba hazánkban.

Több mint kétezer történet

2015. december 16-án mutatkozott be itthon újra az orosz márka. Az első hazai Lada néhány út után egy autós magazinhoz került féléves tartós tesztre, ahol kiválóan teljesített. Majd nyár végén visszakerült az importőrhöz, aki elkezdett gondolkodni azon, hol lenne a legjobb helye az autónak. Egy biztos volt: jótékonysági célra szeretnék felajánlani. Így amikor meghallották a Morning Show-ban felmerült ötletet, miszerint milyen jó lenne egyszer nem szerencse alapon dönteni, hanem egy rászorulónak autót adni, azonnal jelentkeztek. Így kezdődött a Lada és a Class FM közös jótékonysági akciója, amelyben három hét alatt több mint kétezer történet érkezett a felhívásra. Nagyon nehéz volt a választás, végül egy borsodi család mellett döntöttek.

„Különleges nap számunkra a mai. A Ladának vannak elvitathatatlan előnyei. Beszélhetnünk az áráról, az alacsony üzemeltetési költségekről, az erős motorról, a robusztus felépítésről, a rossz utakra tervezett futóműről és számos remek tulajdonságáról. Azonban most nem ez vagy nem csak ez a lényeg. Lehetőségünk volt segíteni és megtettük, mert a Lada nemcsak az autóról vagy autózásról, hanem az emberekről, az embereknek szól. Megkönnyíti az életüket, segít A pontból B pontba, vagy, ahogy most is, egyről a kettőre jutni. Felemelő érzés, hogy tudtunk adni” – mondta Markó Zoltán, a Lada Hungary projektigazgatója.

Debütált az új szalon

Az autót a napokban elkészült miskolci Lada szalonban, a Zsolcai kapu 11. szám alatt vette át a család pénteken az importőr képviselői, valamint Ambriskó István, a Borsod Autó Kft. üzletágvezetőjének a jelenlétében. Így egy igazán jeles eseménnyel kezdte meg hivatalosan is a működését a Borsod Autó legújabb autószalonja, ahol nagy volt az öröm, hiszen Judit és családja határtalanul hálás és boldog volt, nem győztek köszönetet mondani az akció résztvevőinek. Akik nem voltak kevesen, ugyanis a Lada és a Class FM mellett sok támogató csatlakozott, így benzinkártyát, téli gumikat, biztosítást, motorolajat és sok más ajándékot is kapott a család.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában