Helyi közélet

2016.11.12. 17:29

Időjárás-jelentés – 2016. november 12.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Izlandtól a Brit-szigeteken át egészen a Pireneusi-félsziget nyugati részéig frontrendszer húzódik. Ennek mentén borult az ég, és sokfelé esik az eső. A balti államok, valamint az Adriai-tenger felett egy-egy ciklon örvénylik. Emiatt a Balkán-félsziget északi részén, az Alpok és a Kárpátok, valamint Kelet-Európa területén borult az ég, sokfelé fordul elő csapadék. Franciaország, Németország és Lengyelország időjárását ugyanakkor magasnyomású zóna, anticiklon alakítja, ezért arrafelé csendes, eseménytelen idő jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke a Skandináv-félszigeten és attól keletre eső helyeken 0, -10 fok között alakul. Délnyugat, dél felé haladva azonban egyre magasabb értékeket mérnek. A legenyhébb idő a mediterrán országok déli részén van, ahol még 20 fok fölé melegszik fel kora délutánra a levegő. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig a hazánktól délre elvonuló ciklon határozza meg.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Szombaton borult lesz az ég, sokfelé várható eső, a Nyugat-Dunántúlon, a dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó. Estétől a Dunántúlon megszűnik a csapadék, ott éjszaka a felhőzet is csökken, kiderül az ég, máshol az esőt havas eső, havazás váltja fel, reggel azonban már csak a Tiszántúlon lehet csapadék. Vasárnap napközben a Dunántúlon kevés felhő mellett napos idő várható. A Dunától keletre csak a déli óráktól szakadozik, csökken a felhőzet, az ország északkeleti harmadán estig borult marad az ég. Késő délelőttre a Tiszántúl nagy részén is megszűnik a csapadék, de a Nyírségben estig még kisebb havazás lehet. Az északi, északnyugati szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1, 5 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában