Helyi közélet

2016.11.27. 13:25

Fókuszban a térdközeli ízületi törések kezelése

Miskolc - Traumatológus szakorvosok találkoztak pénteken a lillafüredi Palotaszállóban.

Miskolc - Traumatológus szakorvosok találkoztak pénteken a lillafüredi Palotaszállóban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Traumatológia Osztálya szervezte meg ebben az évben a Magyar Traumatológus Társaság Északkelet-Magyarországi Szekcióülését, melynek témája a Térdközeli ízületi törések ellátása. A témakörben jártas traumatológusok pénteken találkoztak a Lillafüredi Palotaszállóban.

Dr. Csiba Gábor főigazgató-főorvos és dr. Urbán Ferenc osztályvezető főorvos tájékoztatójából megtudtuk, hogy a szakmai szimpóziumon szó volt a csontpótlás lehetőségeiről, a lágyrészi problémák menedzselése a térdízület-közeli töréseknél. Voltak különböző tanulságos esetelemzések, a csavaros rögzítések problémái.

Térdtáji törések

Az előadások közül a nagyobb érdeklődést kiváltók közé tartozott dr. Gulyás Kristóf, dr. Elek Károly és dr. Séber Márton prezentációja, amely egy térdtáji törés nyolc stációját elemezte egy esetbemutatás segítségével. Dr. Aszalós Gergely és dr. Ungvári Gábor a térd extenzor apparátusának sérüléseiről szólt a nemzetközi trendek alapján.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában