Helyi közélet

2016.11.29. 09:32

Aszfaltozás, közlekedési tükör és új lámpatest is lesz Nyékládházán

Nyékládháza - Autók egész sora a nyékládházi Sugár út felé hétfőn délelőtt: autós demonstrációt szerveztek helyi civilek.

Nyékládháza - Autók egész sora a nyékládházi Sugár út felé hétfőn délelőtt: autós demonstrációt szerveztek helyi civilek.

Azért szerveztük a demonstrációt, mert az önkormányzattal 2008 óta levelezünk, minden fórumot végigjártunk annak kapcsán, hogy rendezve legyen ez a terület, ám mégsem történt semmi – mondta a helyszínen az üdülőterületen lakó Lukács Gyula, a demonstráció szervezője, aki szerint az önkormányzat feladata rendezni ezt a területet. – Nyékládháza város soha nem vett fel hitelt, soha nem volt adóssága, a bánya és mi, a 157 tulajdonos is fizetünk adót. Ennek ellenére ilyen elhanyagolt ez a terület.

Hogy mi a baj? A főszervező azt válaszolta erre, hogy egy frontális baleset történései adták meg a lökést, amiért itt vannak.

Van gazdája, még sincs

– Benőtte a gaz az utat, ezért egy sávon közlekedünk – árulta el. – Erre stresszes a közlekedés, mert nincs kiszélesítve az út. Hogy kié az út? Területileg a bányáé, ám mivel szorgalmi út, közösen kellene megoldaniuk a helyzetet a várossal, viszont nem hajlandó senki pénzt áldozni rá.

A csendesen tüntetők aztán az önkormányzathoz autóztak és átadták a titkárságon petíciójukat, majd megérkezett Urbán Sándorné, Nyékládháza polgármestere is.

– A petícióban felsorolt problémákat ismerjük, hiszen nem ez az egyetlen üdülőövezet – kezdte a városvezető. – Itt az az egyik gondja a demonstrálóknak, hogy a szervizút állandóan koszos, és azt szerintük nekünk kellene takarítani. Ezt mi továbbítjuk a kavicsbányának, mert ez az út nem a mienk. A Sugár út már a mi területünkhöz tartozik és talán érdemes lett volna várniuk a petíciót íróknak, hiszen az adósságkonszolidációban résztvevő önkormányzatként több mint 180 millió forintot kapunk, amiből csak utakat fogunk felújítani, így a Sugár út első szakasza le lesz aszfaltozva.

Kérés volt a petícióban lámpatestek és közlekedési tükör elhelyezése is, és mint kiderült, a 8 lámpából kettő a Sugár úton lesz, de lesz tükör is hamarosan. A bányaterület zöld növényzetéhez nem fog nyúlni az önkormányzat, mert az nem az ő területük. A kavicsbánya, az önkormányzat és az ott lakók kompromisszumkészek kell, hogy legyenek – hangsúlyozta Urbán Sándorné.

Szabó Károly, a bányát üzemeltető Lasselsberger Hungária Kft. helyi üzemvezetője, mivel nem kapott petíciót, nem akart nyilatkozni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában