Helyi közélet

2016.10.09. 11:33

Új vízvezetéket kap az utca Miskolcon

Miskolc - Ha az időjárás is engedi, még idén kicserélik a vízvezetéket.

Miskolc - Ha az időjárás is engedi, még idén kicserélik a vízvezetéket.

Három hete írtunk róla, hogy rendszeres a meghibásodás a Tárogató utcában, ami miatt az ott élők kénytelenek a szolgáltatást nélkülözni. Megkeresésünkre akkor úgy reagált a MIVÍZ Kft., hogy valóban vannak meghibásodások az utcában, a rekonstrukciós tervükben szerepel az ivóvízvezeték cseréje, a megvalósításhoz a pénzügyi forrásokat igyekeznek mielőbb előteremteni.

Három hét elteltével ismét azzal keresték meg az utcában lakók szerkesztőségünket, hogy 24 órán belül kétszer is nélkülözniük kellett a csapvizet meghibásodások miatt. Farkasné Kovács Ildikó azt is elmondta, aláírásokat gyűjtöttek, amit átadtak dr. Nehéz Károlynak, a terület önkormányzati képviselőjének, kérve, hogy működjön közre a probléma orvoslásában.

Újabb megkeresésünkre a MIVÍZ részéről pozitív válasz érkezett.

– A szolgáltató három héttel ezelőtti válaszának zárómondata így hangzott: „a MIVÍZ rekonstrukciós tervében szerepel a Tárogató utcai ivóvízvezeték cseréje, a megvalósításhoz a pénzügyi forrásokat igyekszünk mielőbb előteremteni.” Azóta a folyamat előrébb tart, jelenleg már a vezetékcsere engedélyes tervén dolgoznak. Az engedély birtokában, ha az időjárás kedvező, megkezdi a munkát a MIVÍZ, ez terv szerint azt jelenti, hogy még ebben az évben kicserélik az utcában a vízvezetéket – tájékoztatott Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

ÉM-HI


Volt, amikor december 24-én sem volt vizük - Vezetékcserét szeretnének a görömbölyiek a Tárogató utcában

Miskolc - Folyamatos csőtörésre panaszkodnak a Tárogató utcában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában