Helyi közélet

2016.10.18. 15:29

"Tiszta szívemből adtam a képet, Margarita megérdemli"

Miskolc - Margaritát még egyszer meg kellett műteni és elkezdték nála a kemoterápiát. Szívszorító története eljutott az egyik Egerben élő festőhöz, aki 4 évig Miskolcon is alkotott, és felajánlotta a kislány gyógyítására és gyógykezelésére egyik festményét. Az alkotás egyelőre az Egressy Béni Zeneiskolában van, ahol Margarita hegedülni tanult betegsége előtt.

Miskolc - Margaritát még egyszer meg kellett műteni és elkezdték nála a kemoterápiát. Szívszorító története eljutott az egyik Egerben élő festőhöz, aki 4 évig Miskolcon is alkotott, és felajánlotta a kislány gyógyítására és gyógykezelésére egyik festményét. Az alkotás egyelőre az Egressy Béni Zeneiskolában van, ahol Margarita hegedülni tanult betegsége előtt.

A kislányról többször írtunk már lapunkban. Lábszárszarkómája miatt amputálni kellett a bal lábát lábszárközéptől. A műtét szeptember 14-én volt Buda­pesten, most pedig már a megyei kórház Gyermek­egészségügyi Központjában fekszik. Még sok megpróbáltatás vár rá, kemoterápia és rehabilitáció, de bizakodó, és alig várja, hogy megkapja protézisét. Lakásproblémájuk valószínűleg megoldódik, mert a miskolci önkormányzat bérlakást utal ki nekik.

Megérdemli!

A 80 éves egri festő kérte, nevét ne írjuk meg, mert nem azért ajánlotta fel a képet, hogy az újságban szerepeljen. Azt azonban elmondta, amikor meghallotta, hogy a tehetséges, életvidám kislány milyen nagy bajba került, rögtön cselekedett. Tapasztalata szerint sokan csak beszélnek arról, hogy tenni kellene a jó ügyekért, de nem tesznek semmit.

– Tiszta szívemből adtam a festményt, mert az a kislány megérdemli. Biztos vagyok benne, hogy meggyógyul, nem szolgált rá, hogy ennyit szenvedjen. Minden jót kívánok neki! – fogalmazott.

Hozzátette: azért választotta az árverést, mert így több pénz gyűlhet össze. „Ha 10 milliót adnak a festményért, akkor annyit. Az mind a kislányé” – jelentette ki. Elárulta: a továbbiakban is segíteni kívánja Margaritát, de egyelőre nem árulja el, hogyan.

Szülinapja volt

A kislány édesanyját, Irénkét is felhívtuk, aki állandóan ott van gyermeke mellett a kórházban. Megtudtuk tőle, Margarita október 11-én ünnepelte 10. születésnapját. És pont ezen a napon még egyszer meg kellett műteni, mert varratszedéskor szétnyílt a sebe. A kislánynak ez nagyon zokon esett, hiszen számára a szülinap mindig ünnep volt. Irénke beszámolt arról is, hogy elkezdődött kislánya kemoterápiás kezelése. 72 órás kemoterápiával kezdődött, amit viszonylag jól viselt Margarita. Gyenge volt ugyan tőle, de hamar visszatért az életkedve.

– Margarita egyébként a kórházban is szorgalmasan tanul, nehogy lemaradjon a tananyaggal. Összebarátkozott az osztályon fekvő gyerekekkel, elfoglalja magát, kiegyensúlyozott – sorolta az édesanya.

Hozzátette: köszöni az emberek segítségét. Egy cég laptopot adott Margaritának, az egyik vállalkozó pedig az édesanya ebédjét biztosítja a hosszú kórházi hónapok alatt. Többen pénzt adományoztak, mások csomagot küldtek a kislánynak.

Sikeres volt a koncert

Az Egressy Béni Zeneiskola nemrég jótékonysági hangversenyt rendezett Margarita megsegítésére. Csabay Csilla, az iskola igazgatója lapunknak elmondta: a gyerekek lelkesen készültek és gyönyörűen játszottak, hiszen tudták, mi a célja a hangversenynek.

Összesen 294 ezer 500 forint gyűlt össze.

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki megteheti, pénzadománnyal segítse a bajba jutott családot! Buncsák Irén számlaszáma: K&H Bank 10402764-77535453-56551003. A kisebb összegeket a Selyemréti Református Általános Iskola és az Egressy Béni Zeneiskola fogadja és összegyűjti.


Videó: Táncolni szeretne Margarita, az amputált lábú miskolci kislány

Miskolc - Táncolni szeretne az a miskolci kislány, akinek daganatos betegség miatt két hónapja levágták az egyik lábát. A 9 éves gyereket egyedül neveli az édesanyja, családi pótlékból és adományokból élnek.

Margarita: „Jól vagyok. Fáj a lábam, de azért ki lehet bírni”

Miskolc - A 9 éves miskolci kislánynak lábszárszarkómája miatt amputálni kellett a bal lábát lábszárközéptől. A műtét szeptember 14-én volt Budapesten, most pedig már a megyei kórház Gyermek-egészségügyi Központjában fekszik. Még sok megpróbáltatás vár rá, kemoterápia és rehabilitáció, de bizakodó, és alig várja, hogy megkapja protézisét.

Margarita segítséget kér a „kedves néniktől és bácsiktól”

Miskolc - A 9 éves kislánynak az elmúlt héten amputálták a lábát. Többen is összefogtak érte.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában