Helyi közélet

2016.10.05. 15:26

Rémálommá tette a fiatalok nyaralását a borsodi utazási iroda

Felsőnyárád - Az év legszebb pár napjára készültek, ám hamar kiderült: a 80 ezer forintos úttól túl sokat vártak, meghitt háló helyett például a konyhában, matracon aludtak Dénesék.

Felsőnyárád - Az év legszebb pár napjára készültek, ám hamar kiderült: a 80 ezer forintos úttól túl sokat vártak, meghitt háló helyett például a konyhában, matracon aludtak Dénesék.

A fiatalember és barátnője állítja: az egyik borsodi utazási iroda sorra vágja át a nyaralókat, a vakáció árát pedig rendszerint „elfelejtik” visszautalni - írja a Blikk. Első ránézésre persze minden út gyanús, amit ilyen olcsón hirdetnek, de a last minute utak korát éljük, amikor szembe jöhet egy jó lehetőség.

Matracon aludtak

Igényes szállásra, kényelmes fekvőhelyre és komfortos buszra számítottak a pénzükért. A fiatalok ugyan jogosan követelték, hiszen az utazást bemutató program szerint valóban ígéretesnek látszó olaszországi kiruccanásról volt szó. Csakhogy hálószoba helyett a konyhában, matracon aludtak, az emeletes busz helyett egy 20 fős busz érkezett, illetve az olasz városban is több órát vártak egy-egy program kezdetéig.– A barátnőmmel előre átutaltuk az olaszországi utazás árát, de úgy éreztük magunkat, mintha a legjobb átverésekről forgatnának filmet. A problémák már az indulásnál kezdődtek: a komfortos emeletes busz helyett két régi típusú utazóbuszt küldtek – kezdte Dénes. – Olaszországba érve kiderült, hogy nincs szállásunk. 4-5 óra várakozás és telefonálgatás után végül lett, egy szintén a mi buszunkon utazó budapesti párral.

Így az utazás papírján ígért háromcsillagos apartmanban, közös megegyezés alapján, mi a konyhában aludtunk a földön – magyarázta dühösen a fiatalember.

Az olasz út később sem a szervezettségről szólt, órákat vártak a programokra, egyes étkezések elmaradtak. Dénes hazaérkezésükkor azonnal benyújtotta panaszát, hogy a meghirdetett „csodautat” igencsak megnehezítették, a pénzüket pedig kérik vissza. Az utazási iroda ekkor arra hivatkozott, hogy ők mindent megrendeltek és leszerveztek, arról nem tehetnek, hogy ezt kapták. Az apartman pedig „így működik az olaszoknál”. Végül Dénesnek sikerült elérnie, hogy belássák a hibát.

Az első külföldi út...

– Rengeteg emberrel a bolondját járatják. Mi összesen 80 ezer forintot fizettünk, hetekig tartó könyörgés árán ennek a felét a napokban elutalták. A barátnőm azonban még mindig nem kapta meg, mondván, hogy a túl sok tranzakció miatt késik a pénz. A találkozókat lemondják, de nem hagyjuk annyiban – tette hozzá a fiatalember. Ráadásul Dénesnek ez volt az első külföldi útja, ami így persze nem a legkellemesebb élmények közé tartozik majd.

Forrás: blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában