Helyi közélet

2016.10.01. 20:55

Ki kit költöztetne, hova? Ki mit mondott, kinek Miskolcon?

Miskolc - „Hírt hamisít a Magyar Idők” – áll abban a közleményben, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) adott ki pénteken. Az internetes portálon ugyanis vezetőhírként jelent meg: A DK migránsokat költöztetne Miskolcra.

Miskolc - „Hírt hamisít a Magyar Idők” – áll abban a közleményben, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) adott ki pénteken. Az internetes portálon ugyanis vezetőhírként jelent meg: A DK migránsokat költöztetne Miskolcra.

A cikkben Tompa Sándor, a DK miskolci önkormányzati képviselője is megszólal. A lap szerint azt mondja:

„…azért sincs szükség menekülttáborra Miskolcon, mert ott a sok üres lakás”.

De a Magyar Idők írásában Fodor Zoltán MSZP-s önkormányzati képviselőt is megkérdezték, idézzük: „A fészekrakókat már kihevertük, nem leszünk sáskák prédái. Fegyvert kell adni a kezükbe, visszaküldeni őket, menjenek harcolni a hazájukért! Annak, aki nem védi a szülőföldjét, és dolgozni sem akar, nincs helye itt”.

A két nyilatkozat nagy port kavart, pénteken szinte minden párt megszólalt ezzel kapcsolatban. A baloldal tagadta, hogy politikusaik ezt nyilatkozták volna, míg a jobboldal szerint kibújt a szög a zsákból.

A DK közleményben tiltakozott: „Tompa Sándor, a DK miskolci szervezetének elnöke egyetlen szóval sem állította, hogy menekülteket fogadna be Miskolcon, a jobboldal migránsapokalipszissel riogató alternatív valóságát azonban nem zavarta ezen aprócska tény… A Demokratikus Koalíció mindenkit figyelmeztet: a Magyar Idők gátlástalan hírhamisítása azt jelenti, hogy az Orbán-kormány nagyon fél a vasárnapi kudarctól….”

Kiemelték

Fodor Zoltán nyilatkozatával kapcsolatban dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke mondta el, miután beszélt az önkormányzati képviselővel: „Fodor Zoltán hosszú nyilatkozatot adott a Magyar Idők újságírójának, amelyben javarészt az Orbán-kormány menekültügyi politikáját bírálta. A képviselő szavait eredeti szövegkörnyezetéből kiemelve tudatosan félreértelmezték”.

Kibújt a szög…

„Kibújt a szög a zsákból” – így reagált a Magyar Időkben megjelent cikkre Soós Attila, a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

Pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: „A FIDESZ-KDNP már jó ideje figyelmeztette az embereket Miskolcon, hogy menjenek el október másodikán szavazni és voksoljanak nemmel, mert ha a magyar baloldalon és a brüsszeli vezetőkön múlna, hamarosan megkezdődhetnének a betelepítések a magyar városokba”.

Határolódjanak el

„Miskolcnak nem bevándorlókra van szüksége, hanem azokra a családokra, akiket az elmúlt években tömegével üldözött el a Fidesz a megalázó bérekkel és a rossz közbiztonsággal. Az üres lakásokkal őket kell segíteni, és azokat, akik még kitartanak Miskolc mellett” – ez áll a témával kapcsolatban kiadott pénteki jobbikos közleményben. A párt arra kéri a baloldalt, határolódjon el Tompa Sándortól.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában