Helyi közélet

2016.10.06. 14:50

Jelentős hálózatfejlesztés Borsodban is

Bánkút -Jelentős hálózatfejlesztést tervez a következő egy évben a Vodafone Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében – erről is beszélt szerdán Bánkúton Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

Bánkút -Jelentős hálózatfejlesztést tervez a következő egy évben a Vodafone Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében – erről is beszélt szerdán Bánkúton Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

Mint az a bükki helyszínen tartott sajtótájékoztatón kiderült: a két megyében a Vodafone több mint 50 új bázisállomás telepítésével fejleszti a hálózatát és javítja a lefedettséget. A beruházásokkal érzékelhetően javulni fog a Borsod és Heves megyében élők mobiltelefonos elérhetősége, ez egyben hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogatók is zavartalanul tudják használni mobileszközeiket.

Újra látogatható

Amrita Gangotra felavatta a 956 méteres Bálványon álló Petőfi-kilátó új emléktábláját, miután a látogatók elől éveken át lezárt kilátót a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve idén tavasszal újította fel a Vodafone Magyarország. A Bükk második legmagasabb csúcsán álló Petőfi-kilátó, illetve az annak legtetején elhelyezett adók fontos szerepet töltenek be a környék 4G-s lefedettségében is.

Amrita Gangotra emlékeztetett rá, hogy a Petőfi-kilátó 1948-ban épült miskolci és diósgyőri természetjárók, -kedvelők összefogásának köszönhetően, az első jelentősebb felújítására 1966-ban került sor, majd 2002-ben az építményt az eredeti tervek alapján teljesen átépítették. 2013-ban a kilátó tornyába vezető hágcsót a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lezáratta a látogatók elől, ezután került sor a mostani helyreállításra.

A kilátó 18 méter magas, az alsó szintjére az új biztonságos lépcsőkön, a felsőbb szintjére pedig a szintén biztonságos acéllétrán lehet feljutni. A felső szinten a látogatókat fantasztikus panoráma várja, az immár újra látogatható kilátóról tiszta időben a Magas-Tátráig, illetve a Kékestetőig és a Galyatetőig is el lehet látni.

Fontos szerep

Mint Amrita Gangotra fogalmazott: a megyében található a Vodafone második otthona Magyarországon, ugyanis hét éve Miskolcon működik a Vodafone Magyarország regionális ügyfélszolgálati központja, ahol közel 700 fő dolgozik a Vodafone-ügyfelek kiszolgálásán. A Vodafone aktív szerepet játszik a város kulturális életében is: 2014 óta támogatja a Miskolci Nemzeti Színházat, ahol idén szeptemberben második alkalommal adták át négy fiatal színésznek és két táncművésznek a Vodafone művészeti ösztöndíját.

4G gyorsan

A 4G szolgáltatás az otthoni vezetékes netkapcsolattal azonos minőségű internet használatát teszi lehetővé útközben, vagy egy kirándulás alkalmával is el lehet küldeni okostelefonról, táblagépről vagy laptopról nagy méretű képeket, videókat. Teljes értékűen lehet használni a legújabb multimédiás szolgáltatásokat, nincs késleltetés, nem akadoznak az online játékok, nem vesz időt igénybe, amíg betöltődik egy film, de a nagy fájlok mozgatásának sincs akadálya. A Vodafone 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet-hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, jelenleg az országos kültéri 4G lefedettsége országosan közel 94 százalékos.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában