Helyi közélet

2016.10.23. 18:31

Az Év autója - Sportosan elegáns, mégis klasszikus a VW Jetta

Miskolc - Tökéletes arányai kortalan eleganciát sugároznak a kompakt kategória nyertesének.

Miskolc - Tökéletes arányai kortalan eleganciát sugároznak a kompakt kategória nyertesének.

Úgy gondolom, hogy a Jettával a Volkswagen megtalálta azt a kompromisszumot – úgy anyaghasználat, mind a technológia terén –, amellyel nehéz más márkáknak versenyre kelni ebben a kategóriában. És a kettő ötvözete, egy olyan ár-érték arányú autót eredményez, ami sokak számára vonzó – fogalmazta meg Sándor Attila, a Miskolc Autó márkakereskedés vezetője, mi lehet a titka a Jetta győzelmének a kompakt autók között.

A Jetta egy klasszikus, lépcsős hátú limuzin, harmonikus arányokkal. Letisztult orr, divatos farkiképzés, nagy kerekek és áramvonalas sziluett teszik egyszerre sportossá és elegánssá. Ezt a hatást erősítik tovább a markáns alsólégbeömlők és a hűtőmaszk krómozott lamellái is.

Mint mondja, a Jetta tágassága elismerésre méltó. Azért, hogy négy felnőtt hosszú úton is jól érezhesse magát, különös figyelmet fordítottak a lábtérre. A hátul ülők rendelkezésére 968 milliméteres lábtér áll, míg elöl 1046 milliméteren nyújthatja ki a lábát a vezető és utasa. Ennyi helyet csak nagyobb járműkategóriában várna az ember. Mindehhez impozáns méretű, 510 literes csomagtartó is dukál.

Az új Jetta megalkotásakor nagy gondot fordítottak arra, hogy biztonságosabbá tegyék az autózást, de arra is, hogy a lehető legtöbb módon segítsék a vezetőt. Hogy néhányat említsünk ezek közül: a széria visszagurulás-gátlóval lazán vehetjük a legnehezebb útszakaszokat is. A Comfortline felszereltségi szinttől járó fáradtságérzékelő 65 km/óra sebesség felett folyamatosan figyeli az autós kormányzási viselkedését és szükség esetén jelzőhanggal és felvillanó szimbólummal javasol pihenőt. Gyakran centimétereken múlik a parkolás, ilyenkor nagy segítség az opcionális ParkPilot, amely a lökhárítóba süllyesztett ultrahangos érzékelőkkel tapogatja le az elől és hátul láthatatlanul maradó területet. Többek között ezért is kedvelik a vásárlók.

ÉM-UM


Miskolc - Öt héten át kerestük nyolc kategóriában a kedvenc modelleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában