Helyi közélet

2016.10.23. 18:50

Az Év autója - Egy crossover, aminek már a nézése és a járása is…

Miskolc - Hódít a Suzuki S-Cross: lapunk olvasóinál is a legjobb hobbiautó lett.

Miskolc - Hódít a Suzuki S-Cross: lapunk olvasóinál is a legjobb hobbiautó lett.

Az autó magyarországi gyártású, 170 országba exportálják, azaz óriási a sikere. Hatalmas a vásárlói igény a modellre, ami nem túlzás, alig győzi a Suzuki a gyártást. Az autó ár-érték aránya úgy van kialakítva a 4 millió forint körüli árkategóriában, hogy egy minőségi autót vehetünk. Ráadásul nemrégiben volt Németországban egy 100 ezer km-es tartóssági teszt, ahol a Suzuki S-Cross első lett. Mindezt Szabó György mondta, akitől megkérdeztük: minek tulajdonítja a sikert?

– Két dolognak: az egyik a tetszetőssége, a másik a kicsit terepjárós kivitel. Ez utóbbi az összes autómárkánál sláger most – fogalmazott a kazincbarcikai és miskolci Szabó Suzuki márkakereskedések tulajdonosa. – Nem kell leülni úgymond a földre, hanem magasabb üléspozícióban lehet utazni és közlekedni. Persze az autó is magasított formátumban van kialakítva, ráadásul családias jellegű.

Jó az alap is

A kereskedő hangsúlyozta: a vásárlók döntésénél nagyon fontos szempont, hogy egy autó 4 vagy 8 millió forint.

– Különlegessége az S-Cross­nak, hogy már az alapfelszereltsége is nagyon jó – tette hozzá Szabó György. – A többi márkához képest legalább 1 millió forintos árelőnnyel tud a Suzuki indulni.

Kiderült az is, hogy a megújult S-Cross többet tud, mint a Vitara, csak a külső dizájnban van különbség, illetve a csomagtartó méretében. A belső egésze és a futóműve teljesen ugyanaz.

– Az új 1.4-es turbómotoros változatnak nagyon jó a dinamikája, nagyon sportos élményt ad – mondta. – 180 km/h-val is biztonságosan lehet közlekedni vele, azaz jó az úttartása. Különlegessége az is, hogy jó fogyasztással párosul mindez.

Felvetettük: a külső dizájn szerepe is megnőtt a Suzukinál.

– Így van! – mondta Szabó György. – Ugyanaz az autó, de valami különlegesebb színnel. Ezekre képesek a vevőink 3–4 hónapot is várni.

ÉM-JLI


Miskolc - Öt héten át kerestük nyolc kategóriában a kedvenc modelleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában