Helyi közélet

2016.10.13. 09:28

A területfejlesztéstől a nemzetközi kapcsolatokig

Miskolc - Előbb közmeghallgatás, aztán közgyűlés a megyeházán.

Miskolc - Előbb közmeghallgatás, aztán közgyűlés a megyeházán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése csütörtökön 10 órától tartja októberi rendes ülését a miskolci megyeháza dísztermében. Az ülés előtt a testület megtartja idei közmeghallgatását is, amelynek fő témája a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54. paragrafusa szerint a közmeghallgatáson a megye lakossága és a megyében érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek. A kérdéseket és javaslatokat már a közmeghallgatás előtt írásban el lehetett jutatni dr. Kovács János megyei főjegyzőhöz írásban.

Fejlesztési irányokról

A közmeghallgatás után kezdődő megyei közgyűlési ülés előzetes napirendjében két pont szerepel mindössze. Előbb Török Dezső elnök beszámol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2016. évi nemzetközi kapcsolatainak helyzetéről és javaslatot tesz a fejlesztés irányaira. Utána dr. Kovács János főjegyző nyújt be jelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról. Természetesen a megszokott egyebek napirendi pontban más témák is felvetődhetnek a képviselők részéről.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában