Helyi közélet

2016.10.20. 15:28

A jövő hét végén állhat helyre gázszolgáltatás Katowice úti lakásokban

Miskolc - „Leszerelték az órát, majd nitrogénnel kivezették az ablakon a gázt.”

Miskolc - „Leszerelték az órát, majd nitrogénnel kivezették az ablakon a gázt.”

Olvasónk keresett meg bennünket kedden este azzal, hogy „a mai nap gázszivárgás miatt kizártak két lépcsőházat – a Katowice út 13/15. szám alatt – , ami 44 lakást érint. Szerencsére baj nem történt. Meleg víz és fűtés nélkül lesznek a lakók előreláthatólag minimum egy hétig, de ezt tudjuk, hogy elhúzódhat. Teljes átvizsgálás lesz a Tigáz irányából, szerdán megkezdik a gázórák leszerelését, majd a későbbiekben jön a nyomáspróba” – zárja levelét.

Nekünk azért van némileg szerencsénk, mert villanybojlerünk van. Gál Gabriella

Értesítések

Szerdán kora délelőtt aztán három főgázos autóval és a 13. szám előtt egy toporgó öreg úrral találkoztunk. Okosabbak nem lettünk, ugyanis az idős ember nem akar nyilatkozni lapunknak, és fotón sem akart szerepelni – hasonlóan a „gázosokhoz”. A lépcsőházak ablakán értesítések arról, hogy „PB-gáz-palack tárolása, valamint PB-gáz-palackkal üzemeltetett készülék használata szigorúan tilos”, míg egy másikon a megyei katasztrófavédelem felhívása, benne az Országos Tűzvédelmi Szabályzattal.

– Az egyik lakó hívott egy szakembert a gázszivárgás miatt, aki kiderítette a szivárgást – mondta az Észak-Magyarországnak Gál Gabriella, aki a 15. szám alatt lakik. – Leszerelték az órát, majd nitrogénnel kivezették az ablakon a gázt. Nekünk azért van némileg szerencsénk, mert villanybojlerünk van, ám főzni mi sem tudunk, és fűtésünk sincs.

Gabriella elmondta azt is, hogy mivel most még nincs túl hideg, így reményei szerint kibírják gáz nélkül. Anyagi megterhelésről nem tud, mert fizetik a közös költséget a lakásszövetkezetnek, és onnan eddig nem érkezett ennek kapcsán értesítés.

Kérdéseinket elküldtük a Tigázhoz, amint válasz érkezik, közöljük, ám információnk szerint a jövő hét végén ismét lesz gázszolgáltatás az említett lépcsőházakban.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában