Helyi közélet

2016.10.03. 15:16

A hazaiak lettek a legjobbak a Matyó Triatlonon

Mezőkövesd - A különböző városokból érkező tizennégy csapat mérte össze tudását.

Mezőkövesd - A különböző városokból érkező tizennégy csapat mérte össze tudását.

Szeptember utolsó napján ismét megrendezték a Matyó Triatlont, a megyei rendőrök találkozóját, játékos versenyét Mezőkövesden, a Hór-völgyi víztározónál. A különböző városokból érkező tizennégy csapat tagjai horgászatban, főzésben, illetve traktorhúzásban, zsákcipelésben, lövészetben, gumicsizma-hajításban mérték össze tudásukat.

Plusz öröm

– Az utóbbi évek legjobb rendezvénye volt, kifogtuk az utolsó nyári napot 2016-ban, ez pedig a hangulatra is rányomta a bélyegét. Sok csapat jött, jó ételeket készítettek, a zsűrit is lenyűgözték ezek az ételköltemények. Az erőemelők is kitettek magukért és a horgászok is. Igaz, ők voltak a legmostohább helyzetben, hiszen front jön, emiatt pedig nem aktivizálták magukat a halak – foglalta össze a nap eseményeit Szerencsi Árpád mezőkövesdi rendőrkapitány.

Az plusz öröm volt számára, hogy csapata nyerte a pontversenyt. Mint mondta, kollégái a munkához ugyanígy állnak hozzá, ha bűncselekmény történik, ugyanilyen elánnal, lelkesedéssel dolgoznak, ahogyan a versenyeken is tették.

Az is hagyomány, hogy minden évben más település mutatkozik be a környékről, idén Sály volt a díszvendég, akiknek volt alkalmuk megismertetni magukat a megyéből, sőt az országhatáron túlról érkezőknek is.

Idén ugyanis meghívták a kézdivásárhelyi rendőröket is, az erdélyi város Mezőkövesd testvértelepülése. Szerencsi Árpád elárulta, jó, ha nemzetközi a rendezvény, látszik ugyanis, hogy a bűnözők átjárnak a határon. Emiatt sokszor együtt kell működni a helyi szervekkel, egy ilyen eseményen való találkozás után pedig hétköznap is profitálhatnak az ismeretségből.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában