Helyi közélet

2016.09.03. 20:05

Vigadozva avattak Bekecsen

Bekecs - Másodszor rendezték meg az őszi mulatságot Bekecsen, amelyen a Nagy-hegyi Tanösvényt is átadták.

Bekecs - Másodszor rendezték meg az őszi mulatságot Bekecsen, amelyen a Nagy-hegyi Tanösvényt is átadták.

Ismét vigassággal búcsúztatta a nyarat Bekecs, amelyen ismét megmutatták az erős emberek, hogy mit tudnak, színpadra léptek helyi fellépők, majd Karády István előadóművész, Figeczki Anna és Csáki Péter egy operett műsorral, de koncertet adott Nagy Feró és az Unisex is. A nap programjához tartozott főző és sütemény verseny, megmérkőzhettek a bátrabbak sörivásban és lepényevésben, volt bábelőadás a kicsiknek és utcabál a nagyoknak.

Monográfia a településről

Az Őszi Bekecsi Vigasság helyszíne a művelődési ház mögött, a régi fürdő területén, vagyis a Fürdőkertben kialakított Ökofürdőpark, amely egy turisztikai tanösvény indítóállomása is egyben. A 25 millió forintos támogatással megvalósult beruházás átadóját a vigasságra időzítették, így dr. Bodnár László, bekecs polgármestere kétszeresen is örülhetett, hogy jó idő várta a szép számú kilátogatót, hiszen a tavalyi első vigasságot kis híján elmosta az eső.

Az ünnepélyes átadón a polgármester azt is elmondta: jó, hogy együtt lehet a település apraja, nagyja és megoszthatják egymással örömeiket, illetve együtt kapcsolódhatnak ki.

Bemutatta Bekecsi Szabó László négy év munkájával elkészült bekecsi monográfiáját is, amely az első átfogó ilyen kiadvány a településről. A szerzőt a Bekecsért-díjjal jutalmazták a munkájáért, amelyet betegsége miatt felesége vett át.

Lábáztató és tipegő

– A fejlődés egy újabb állomásán vagyunk, ismét olyan beruházás eredményét láthatjuk, amely könnyebbé, kényelmesebbé teszi a helyiek életét – mondta dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő az ünnepélyes avatáson. Hozzátette, kevés a beruházás, ha nincs összefogás, közös akarat.

A beszédeket követően a helyi képviselőkkel és a környékbeli települések vezetőivel közösen bejárták a Fürdő-kertet, amelyben kialakítottak egy aromakertet, ahol illatos gyógynövények segítenek a kikapcsolódásban és ellazulásban, de van láb és karzuhany, lábáztató medence, illetve egy úgynevezett tipegő is, amely lényege, hogy a nap által melegített köveken, a patak parton sétálhatnak a látogatók ezzel is kényeztetve megfáradt lábaikat. A kerthez tartozik a Nagy-hegyi tanösvény, hat tematikus állomással, illetve egy kilátó terasz is, amelyek összességében bizonyára ugyanannyi látogatót vonzhatnak Bekecsre, mint a most megrendezett vigasság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában