Helyi közélet

2016.09.25. 21:17

Új fejezet kezdődik a csáti gimnázium történetében

Mezőcsát - A református egyház visszaadta az intézményt az államnak.

Mezőcsát - A református egyház visszaadta az intézményt az államnak.

Kétszáz diák számára kezdődött meg az új tanév a mezőcsáti gimnázium és szakközépiskolában a helyi Művészetek Házában rendezett tanévnyitó ünnepséggel. Az esemény vendége volt Siposné Horváth Katalin polgármester, Bozsikné Vígh Marianna, a KLIK tiszaújvárosi, mezőcsáti és mezőkövesdi tankerületének igazgatója és Erdélyi Lajos, a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója.

Igyekszünk megőrizni mindkét intézmény saját stílusát." Erdélyi Lajos

Új szakasz

A mezőcsáti intézmény történetének ezzel lezárult egy fejezete: a református egyház megszűnt fenntartónak lenni, visszaadta az intézményt az államnak. Az új fenntartó, a KLIK egy évre a tiszaújvárosi intézményhez sorolta a mezőcsátit, amely a későbbiekben szeretne az önállósodás útjára lépni. A csáti intézmény­egység vezetését továbbra is Pásztor Éva, a korábbi igazgató látja el, helyettese Kápolnai László.

Nem járt töréssel

A változás a jelek szerint nem járt töréssel, a diákok és szüleik továbbra is szívesen választják az iskolát, a pedagógusokat meg tudják tartani, és hatosztályos képzést is indítanak. A diákok és a szülők számára tájékoztatást adtak a megjelent szakemberek. Bozsikné Vígh Marianna tankerületi igazgató köszöntője után a bekövetkezett változásokról beszélt, többek között arról, hogy a következő tan­évet már nagy valószínűséggel önálló iskolaként fogja kezdeni a mezőcsáti gimnázium, és biztosította az érdekelteket a KLIK vezetésének támogatásáról. Erdélyi Lajos, az egyesített intézmények igazgatója elmondta, a két középiskola szakterülete rokon egymással, és igyekeznek megőrizni mindkét intézmény saját stílusát, szakmaiságát.

- ÉM -


Folytatódik a munka

Az évnyitó ünnepségen Pásztor Éva igazgatónő többek között elmondta: „A mögöttünk álló időszak, a fenntartóváltás folyamata, a küzdelem a megmaradásunkért, a továbbhaladás feltételeinek megteremtése egyikünk számára sem volt könnyű. De itt vagyunk mindannyian, ez a közösség Mezőcsáton, pedagógusok, diákok, szülők, a fenntartók képviselői, az intézmény dolgozói, hogy megkezdjük az új tanévet.” Az intézményvezető asszony külön köszöntötte egy olyan kollégájukat, aki immár 25 éve részese ennek a közös munkának: Bordás Magdolna tanárnőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában