Helyi közélet

2016.09.17. 18:41

Pély Barna Miskolcra jön

Miskolc - Énekes-zeneszerzőként a nyitottság és energikusság jellemzi.

Miskolc - Énekes-zeneszerzőként a nyitottság és energikusság jellemzi.

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Saját szólókarrierje építése mellett jelenleg is a B The First („You told me that you loved me”, „Aztán miért”), és a United („Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Keserű méz”…) énekes-gitáros frontembere és dalszerzője.

2003–2006-ig zsűriként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.

2007-től a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének jazzének szakvezetője.

2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós Dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First – You told me that you loved me című dalával.

Ezen az akusztikus koncerten egy lábdob szerű stomp box, egy looper és egy finoman effektezett bluesgitár van nála, ami bőven elég ahhoz, hogy táncra perdüljön a szívünk vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe.

Énekstílusa, dalai és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla, hogy ”Ez nem jött át!”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában