Helyi közélet

2016.09.25. 13:17

Nem kellett mobilitásra bírni a gyermekeket Miskolcon

Miskolc - Minden biztatás nélkül mozogtak a gyerekek Dél-Kiliánban a mobilitási napon.

Miskolc - Minden biztatás nélkül mozogtak a gyerekek Dél-Kiliánban a mobilitási napon.

Elindult hétfőn a városrészi mobilitási napok sora is az idei Mobilitási Hét rendezvényei között Miskolcon. Dél-Kiliánban a gyerekek valósággal megrohanták a sport­eszközöket, és egy pillanatig sem pihentek.

A feladatok teljesítése után nyeremény vár a gyerekekre." Egri Zsuzsa

Jól sikerült hétvége

Az idei hét programja is eljutási versennyel kezdődött, amelyen hagyományosan a kerékpár volt a leggyorsabb. A hétvégén rendezett teljesítménytúrákon is nagy volt az aktivitás, a kerékpárosra 220-an neveztek, kilencven felett a legnagyobb, 110 kilométeres távra. De kétszáz feletti volt a gyalogos túrára jelentkezők száma is, tudtuk meg F. Nagy Zsuzsától, az ökológiai intézet munkatársától.

A teljesítménytúrázók közül pedig sokan használták ki a lehetőséget, és látogatták meg az állatkertet, a várat vagy kisvonatoztak. Vasárnap a termelői naphoz kapcsolódva belvárosi futást is szerveztek, de filmvetítésekre is várták az érdeklődőket.

A városrészi mobilitási napok Dél-Kiliánban indultak, kedden az Avastetői szabad­időparkban, míg szerdán a Komlóstetői Általános Iskolában folytatódnak.

Bicajszörnyek

Rengeteg mozgásformával, sportolási és játéklehetőségekkel várták a szervezők a gyerekeket, akik nem voltak restek mindegyiket ki is próbálni. Erre szükség is volt ahhoz, hogy nyereményhez jussanak, ugyanis minden mozgásforma után aláírást kaptak egy kártyára, és ha elég számú feladatot teljesítettek, akkor pólóval, édességgel gazdagodhattak, tájékoztatott Egri Zsuzsanna, a programot szervező Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub vezetője. A legnagyobb sikert kétségkívül az emeletes „szörny­bájkok” aratták, amelyekre mindenki fel akart ülni, bár a nyeregben már nem mindegyik gyerek volt bátor. A segítők persze gondoskodtak róla, hogy mindenki mehessen egy kört. Az alternatív közlekedési eszközként készült bicajok szerepet kapnak az autómentes napon is, ahol arról is lesz szó, hogyan lehet elkészíteni őket.

Nagy Csengének egyedül is sikerült tekernie vele, bár, mint elmondta, elsőre ijesztőnek tűnt, de végül nem találta nagyon nehéznek a használatát. De a különleges kétkerekűek mellett volt lehetőség focizni, kosarazni, minigolfozni, gyeplabdázni, tollasozni, asztaliteniszezni, gólyalábazni, akadálypályán rollerezni, bicajozni és még számtalan sporteszközt kipróbálni. Készíthettek saját kitűzőt maguknak a gyerekek, kerékpárhajtásos gépre pattanva pedig saját banánturmixukat szürcsölhették.

– Nekem legjobban az akadálypálya tetszett, rollerrel és bicajjal is végigmentem, de a minigolf is nagyon jó volt – mesélte kipirult arccal Marino Leo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában