Helyi közélet

2016.09.06. 09:11

Miskolci Sörfesztivál: Adat nincs, zaj viszont van

Miskolc - Érdekes mérési eredmények születtek a Miskolci Sörfesztivál hangereje kapcsán.

Miskolc - Érdekes mérési eredmények születtek a Miskolci Sörfesztivál hangereje kapcsán.

Visszatérő probléma a sörfesztivál kapcsán, hogy főleg a környéken, de a város más részeiben élők is túl hangosnak találják az esti, éjszakai zenét, ami zavarja őket a pihenésben. A szervezők többször tartottak próbamérést az elmúlt években és állították, nem lépik túl a megengedett hangerőt. Nappal így is volt, éjszaka azonban nem.

Megtagadott kérelem

A Zöld Kapcsolat Egyesület tulajdonában lévő mérőműszerrel a Népkert mellett lakók méréseket végeztek az utolsó estén, méghozzá egyikük ablakától mindössze két méterre. A mérések 65,5 és 82 decibel között voltak, ez átlépi a megengedett értéket, ami nappal 65, míg este 11 után 55 decibel lehet. Pontos adatokhoz azonban nem könnyű jutni a Miskolci Sörfesztivál kapcsán senkinek. Egy magánszemély a rendezvény előtti hetekben adott be közérdekű adat megismerése iránti kérelmet az engedélyezéssel kapcsolatos iratokat kérve, ezt azonban a város jegyzője az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény egyik bekezdése alapján megtagadta.

A miskolci Zöld Kapcsolat Egyesület augusztus 31-én az ügyféli jogállás megállapítását kérte a környezeti jogérvényesítési lehetőségek érdekében, és ezzel együtt a megszületett határozatok megküldését is – a hétfői napon kapták kézhez a jegyzői tájékoztatást, amiben kéréseiket elutasították. Az egyesület panasszal fordul a kormányhivatalhoz.

ÉM-HI


Samantha Fox - Miskolci Sörfesztivál, Nagyszínpad, szombat

Videó: Szalontai Imre.

Videó: Szalontai Imre.

Videó: Lalimo Andurko.


Nótár Mary - Miskolci Sörfesztivál, Lay s színpad, vasárnap


Kis Grófo - Miskolci Sörfesztivál, Nagyszínpad, vasárnap

Videó: Hajdú Péter.


Edda - Miskolci Sörfesztivál, Nagyszínpad, vasárnap


Miskolc – Látogatottsági rekordot döntött az idei Miskolci Sörfesztivál. Interjú Hajdú Péterrel.

Miskolc - Ismét benépesült a népkerti „táncparkett”: a már-már kihagyhatatlan nyárbúcsúztató Sörfesztiválon nem volt hiány hatalmas bulikban, négy napig dübörögtek a pazar koncertek Miskolc belvárosában. Videós összeállításunkban felelevenítjük a fesztivál legemlékezetesebb pillanatait.

Budapest, Miskolc - Kisebb riadalmat okozott Samantha Fox poggyásza a Liszt Ferenc repülőtéren. A popdíva pénteken érkezett Magyarországra, hogy fellépjen a Miskolci Sörfesztiválon, a stáb egyik bőröndje azonban elveszett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában