Helyi közélet

2016.09.01. 16:31

Megvan, hogy miért bontották le az egykori drótgyárat

Miskolc - Az épület rossz állaga és a magas építményadó indokolta a volt drótgyár bontását.

Miskolc - Az épület rossz állaga és a magas építményadó indokolta a volt drótgyár bontását.

Két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy az egykori drótgyár több mint százéves épületéből mára csak romok maradtak. A terület tulajdonosa elbontatta az ingatlant, mi pedig a miérteket kerestük, és persze a tulajdonost is. Kedden találtunk egy cégközeli informátort.

Értékesítenék

Tőle megtudtuk, a bontást egyrészt az épület rossz állaga indokolta, elmondása szerint már életveszélyes állapotban volt az egykori csarnok. Valamint – folytatta – a város által meghatározott építményadó mértéke is magas volt, éves szinten közel 30 millió forint. Elárulta azt is, a cég korábbi vezetője meghalt, a vállalattal szemben végrehajtások vannak folyamatban, az örökösök próbálják egyenesbe hozni a céget, csökkenteni a költségeket. Hangsúlyozta: termelés biztos nem lesz a területen, mindenképp értékesíteni szeretnék.

A drótgyár üzemel, csak a szomszédos telken

Amint arról előző cikkünkben beszámoltunk, az épülettel szomszédos telken található D&D Drót­áru Zrt. gazdasági igazgatója, Jex László elmondta: a lebontott épület nem a cégük tulajdona, hiszen a 2010-es tulajdonosváltáskor csak a mostani telekrészt vásárolták meg. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a gyáruk továbbra is működik, fejlődik, a most lebontott épületben már rég nem volt termelés.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában