Helyi közélet

2016.08.20. 13:16

„Valóságos hősök” Miskolcon - elkél a segítség

Miskolc - Segítsünk a tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!

Miskolc - Segítsünk a tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!

Bizonyára nem tudja minden olvasónk, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában általános iskola működik, mely a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola tagiskolája. Illetve, most már tudhatják, hiszen a napokban jelent meg az írásunk róla, hogy az Észak-Magyarország elhatározta: a nagy sikerű karácsonyi „Segítünk” akciónk mintájára iskolakezdési akciót indít. A kórházi tagiskola számára szeretnénk tanszereket gyűjteni, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek.

Tizenöt-húsz gyerek

Megszólalt lapunkban Varga Ferencné iskolaigazgató, aki elmondta: a kórházban tanuló gyerekek valóságos hősök. Hiszen nekik elsősorban a betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más. A délelőtti gyógy­kezeléseken való részvétel után, ha egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek, és szinte egyénileg foglalkoznak velük az iskola pedagógusai, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Általában 15–20 gyermek tanul a kórházi tagiskolában. Ők olyan betegségben szenvednek, ami hosszú kezelést, lábadozást igényel. Amíg a kórházban járnak iskolába, addig a Petőfi Iskola tanulói, majd amikor vége a kórházi heteknek, ismét saját iskolájuk diákjaivá válnak.

Most is arra kérjük olvasóinkat, aki teheti, segítsen a kórházi tagiskolának a következő eszközökkel: jó minőségű grafitceruza, toll, színes ceruza, vízfesték, gyurma, füzetek, rajzlapok, dekorkartonok, színes papírok, krepp-papír, olló, ragasztó, gyöngyök és egyéb kellékek a gyöngyfűzéshez. De minden mást szívesen fogadnak, ami általában az iskolába induló gyerekeknek szükséges.

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy adományaikat legkésőbb szeptember 4-éig hozzák be szerkesztőségünkbe: Miskolc, Zsolcai kapu 3. Az összegyűjtött tanszereket a tanév elején eljuttatjuk a kórházi tagiskolának.

- ÉM-KHE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában