Helyi közélet

2016.08.13. 16:30

Új igazgató a tiszaújvárosi Eötvös élén

Tiszaújváros - Ettől a tanévtől Erdélyi Lajos vezeti az Eötvös középiskolát.

Tiszaújváros - Ettől a tanévtől Erdélyi Lajos vezeti az Eötvös középiskolát.

Idén három tiszaújvárosi nevelési intézményben járt le a vezetők megbízása. A köznevelési törvény lehetőséget ad arra, hogy amennyiben a nevelőtestület kétharmada ezzel egyetért, úgy az első ciklusát letöltött vezető megbízását pályázat kiírása nélkül újabb öt évre meghosszabbítsák. Micskiné Bodó Erzsébet, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda, és Hok Csaba, a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője sikerrel vette ezt az akadályt – tudtuk meg Bráz György polgármestertől.

Pogonyi-Simon Edit, az Eötvös középiskola intézményvezetője nem érte el ezt a támogatottságot, ezért a posztra pályázatot írtak ki, melyre jelentkezett a korábbi vezető és Erdélyi Lajos, az iskola intézményvezető­-helyettese.

Testületi állásfoglalások

Elsőként Tiszaújváros képviselő-testülete alkotott véleményt, s többször hangsúlyozott alapelve szerint úgy foglalt állást, hogy azt a pályázót támogatja, akit a helyi közösségek. A szülői szervezet és a diákönkormányzat Pogonyi-Simon Editnek szavazott bizalmat, s így tett a nevelőtestület, illetve az alkalmazotti közösség tagjainak többsége is. Az iskola honlapján is publikált eredmény szerint a nevelőtestületi 57 érvényes szavazatból Pogonyi-Simon Edit pályázatára 48 volt az igen és 9 a nem. Erdélyi Lajos pályázatára 28-an mondtak igent és 29-en nemet. A technikai dolgozókkal kibővült összalkalmazotti értekezleten a 66 érvényes voksból Pogonyi-Simon Edit vezetői megbízását 46-an támogatták, 20-an elutasították. Erdélyi Lajos 26 igen és 40 nem szavazatot kapott.

Mindezek után július 29-ei keltezéssel Bozsikné Víg Marianna tankerületi igazgató a közvetkezőkről tájékoztatta Bráz György polgármestert: „Pogonyi-Simon Edit intézményvezető asszony intézményvezetői megbízását az államtitkári döntés nem támogatja, Erdélyi Lajos intézményvezető-helyettes úr intézményvezetői megbízását az államtitkári döntés támogatja.”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában