Helyi közélet

2016.08.26. 09:07

Így van jól?

<em><strong>Kolorfesztivál Kazincbarcikán és környékén, Zempléni Fesztivál Zemplénben – két kiváló rendezvénysorozat, amelyek az elmúlt hetekben lázban tartották a színvonalas szórakozásra, a számos műfajban megrendezett koncertekre és színesebbnél színesebb programokra „éhes” közönséget. De mondhatom a csütörtökön kezdődött szerencsi csokifesztivált, ami tökéletesen beleillik ebbe a sorba.</strong></em> <strong>Uri Mariann írása.</strong>

Kolorfesztivál Kazincbarcikán és környékén, Zempléni Fesztivál Zemplénben – két kiváló rendezvénysorozat, amelyek az elmúlt hetekben lázban tartották a színvonalas szórakozásra, a számos műfajban megrendezett koncertekre és színesebbnél színesebb programokra „éhes” közönséget. De mondhatom a csütörtökön kezdődött szerencsi csokifesztivált, ami tökéletesen beleillik ebbe a sorba. Uri Mariann írása.

Mi a közös ezekben a rendezvényekben? Hogy a megye minden részéből, de még megyénk határain kívülről is vonzzák az érdeklődőket. Akik a nyári időszakban szeretnék jól érezni magukat, és szeretnének mind több élménnyel gazdagodni. S mivel a programokat rendre sikerül úgy összeállítani, hogy minél szélesebb réteget megmozgasson, évről évre egyre sikeresebbek ezek a fesztiválok. És ez így van jól!

Az viszont már kevésbé örvendetes, hogy míg a megye kisebb településein, illetve a szomszédos megyeszékhelyeken minden nyáron találunk kedvünkre való szórakozási lehetőséget, addig Miskolcról már évek óta hiányzik ez. A miskolciak kénytelenek autóba ülni, vagy vonatra szállni, ha egy jó fesztiválra akarnak elmenni. Így pedig máshol költik el a pénzüket, és az a jobbik eset, ha legalább a megyében marad az az összeg.

Akárhogy is, az ő nyereségük egyben a miskolci vállalkozások vesztesége. Hogy kinek jó ez? Nem tudom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában