Helyi közélet

2016.08.04. 15:15

Pillanatkép

<em>„Abban a pillanatban élünk, amikor megsemmisül az Isten mására teremtett ember képe.” A mondat (a The New York Times-ban) Ferenc pápától származik, s a gender-elmélet kapcsán jelentette ki</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

„Abban a pillanatban élünk, amikor megsemmisül az Isten mására teremtett ember képe.” A mondat (a The New York Times-ban) Ferenc pápától származik, s a gender-elmélet kapcsán jelentette ki. Szalóczi Katalin jegyzete.

Az borította ki ennyire, hogy szerinte napjainkban már azt tanítják a gyerekeknek az iskolában, hogy attól, mert valaki biológiailag fiúnak vagy lánynak született, még érezheti magát másneműnek. Oly pillanatban élünk hát, amikor a pápa is kiborul. A kiborító dolgok mindenkit elérnek, ingerküszöbtől függően elég hozzá egy-egy óriásplakát vagy némi szörfözés a neten. A minap a Facebookon egy mondhatni semleges témájú pár sort posztolt valaki, ha jól emlékszem, albérletet keresett. A bejegyzéshez kommentként egy alighanem véletlenszerűen generált spam is társult, amilyenek nap mint nap érkeznek bárki postafiókján is, hallatlan nyereményekről, sosem ismert külföldi rokonunk ránk hagyott örökségéről. Ez is pénzhez jutási lehetőséget kínált, fordítógép által fordított magyarsággal. S ez volt az, amitől egy valós kommentelő úgy kiborult, hogy a következő hozzászólást íratta vele a spamnek(!): Minek szólsz bele, büdös migráns, takarodj haza!

Lehet, hogy nem túlzott a pápa?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában