Helyi közélet

2016.08.14. 10:55

Idén mezőkövesdi lett a legerősebb tűzoltó páros

Miskolc - Hordót cipeltek, palánkot ugrottak, óriás gumiabroncsot fordítottak a lánglovagok.

Miskolc - Hordót cipeltek, palánkot ugrottak, óriás gumiabroncsot fordítottak a lánglovagok.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megrendezte a Legerősebb tűzoltó páros versenyt. A megyei szintű megmérettetésre ezúttal Miskolcon került sor, a Generali Arénánál.

Közös munkával

A IV. Megyei TFA „Legerősebb tűzoltó páros” verseny megnyitóján Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes köszöntötte az elszánt tűzoltókat. A párosoknak hat feladatot kellett minél rövidebb idő alatt teljesíteni. A versenyzők az indulást követően légzőkészüléket vettek fel, majd habsugárszerelést végeztek. A harmadik feladat során a párosok mindkét tagja két-két negyven kilo­grammos hordóval megkerült egy húsz méterre lévő bóját, ezt követően leküzdött egy 2 méter magas palánkot. A verseny ötödik, s talán a legnehezebb feladata egy 365 kilogrammos gumiabroncs átfordítása volt, amelyet nyolcszor kellett megismételni. Végezetül, a kimerítő pályaelem után a versenyzők visszafutottak a gépjárműfecskendőhöz.

Ők a legjobbak

Az emberpróbáló viadalon induló huszonhat tűzoltó közül a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot képviselő Farkas Lóránd Béla–Bodnár László páros bizonyult a leggyorsabbnak megelőzve az ugyancsak mezőkövesdi Czudar Richárd–Belényesi Róbert párost. A dobogó harmadik fokára miskolci duó, Csáti Szabolcs és Mészáros Dávid léphetett fel.

A legidősebb versenyzőnek szánt különdíjat a szerencsi Nácsa Bálint vehette át.

A legjobb létesítményi tűzoltóságnak járó külön jutalmat a Borsodchem csapata érdemelte ki, míg a legjobb miskolci tűzoltó párosnak felajánlott díjat a Miskolci HTP I. csapata kapta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában