Helyi közélet

2016.07.16. 15:10

Utcazenélésben is remekelt a Sky Fanatic

Miskolc - A közönségszavazásban második helyezettek, a szakmai zsűri döntése szerint a legjobbak voltak.

Miskolc - A közönségszavazásban második helyezettek, a szakmai zsűri döntése szerint a legjobbak voltak.

Többször írtunk már a Sky Fanatic zenekarról, így a figyelmes olvasó tudhatja róluk, hogy 2012-ben egy gimnáziumi beszélgetésben született meg a zenekar ötlete, melyet a legmegfelelőbb zenészek verbuválása követett. „Etalonként” a sokat hallgatott, nagy kedvenc Pannonia All­stars Ska Orchestra, népszerű nevén a PASO szolgált.

Röviddel megalakulásuk után az első koncertjüket a miskolci Kocsonyafesztiválon adták, melyet számos felkérés követett. Többször játszottak a miskolci Helynekemben, a Cinefest színpadán is láthatta őket a közönség.

Vezetőjük Nahaj Péter alias NahajPee most újabb hírekkel érkezett, mely a banda szép sikeréről számol be.

Június 17–22. között rendezték meg az Utcazenészek Versenyét Egerben. A verseny lényege, hogy a résztvevő zenészek muzsikájukkal elkápráztassák a közönséget, melyet a lájkérmék gyűjtése követett. Ezekhez a közönség úgy juthatott hozzá, ha vásároltak az éttermekben, kávézókban. Ezer forint felett egy lájkérmét kapott a vásárló – ismerteti Péter az alapszituációt. – Egy nap két óra kötelező zenélés volt és maximum hat órát lehetett az utcán lenni. Ez úgy oszlott el, hogy egy helyszínre maximum két óra jutott, így mi minden nap három helyszínen is játszottunk.

Erős hajrá

„Mi sajnos csak 18-án érkeztünk meg egyéb elfoglaltságok miatt, de azonnal belefogtunk a zenélésbe. Minden koncertünk nagyon sikeres volt és egyben egy zenekari csapatépítés és bulizás is összejött” – idézi fel.

Az eredményhirdetésre az utolsó este került sor, egy kisebb zenei programmal egybekötve a Dobó téren. Az első helyezett a gyöngyösi Purga lett, ők gyűjtötték a legtöbb lájkérmét, így 1.000.000 forintot nyertek.

„Nem sokkal maradtunk le az első zenekartól, de nagy örömünkre mi kaptuk a legtöbb zsűriszavazatot így a „Legjobb együttes” címet kaptuk ezen a versenyen, ami mellé egy közös, hét éjszakás, nyolcnapos görög utazás járt.”

„Rengeteget buliztunk, zenéltünk és nagyon sok ember ismerte meg a zenénket, nem csak helyiek, hanem külföldi turisták is” – összegzi NahajPee.


A zenekar

Nahaj Péter – ének, gitár

Zakar Viktor – dob

Barkóczi Bence – basszusgitár, vokál

Takács Máté – billentyűsök

Bialkó Dániel – gitár

Kovács Dávid „Bozont” – harsona

Hajnal Ferenc – szaxofon

Bereznay András – trombita, vokál

Aranylájkkal a célban

A verseny alatt egy zsűri­csapat is megfigyelte a zenekarokat és nekik is volt lehetőségük szavazni, arany lájk­érmékkel. Egy arany lájk­érme tíz sima lájkérmének felelt meg. A zsűriben helyet kapott Karácsony János (James, az LGT gitárosa), Fehér Zsombor (Kerekes Band frontem­bere), Gulyás László (az egri zeneiskola igazgatóhelyettese), Nagy Zoltán (az egri Eszterházy Főiskola docense).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában