Helyi közélet

2016.07.05. 15:03

Újra vigyáznak a rendre az ózdi strandon a diákok

Ózd - Két hónapig tart Ózdon a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű akció.

Ózd - Két hónapig tart Ózdon a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű akció.

A korábbi ütemtervnek megfelelően kezdődött el Ózdon a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű akció. A fiataloknak – a hagyományokhoz híven – ezúttal is az lesz a feladatuk, hogy a nyári időszakban figyeljenek a strandfürdő biztonságra. A rendvédelmis középiskolás tanulók váltott műszakban, folyamatosan járőröznek a létesítmény területén, szórólapokat osztanak, és figyelmeztetik a vendégeket, ha esetleg őrizetlenül hagynák az értékeiket. A városban már a tizenegyedik alkalommal szervezték meg a két hónapos programot, amelyre nagy szükség mutatkozik a nyári időszakban.

Dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője a nyitórendezvényen kiemelte: a diákok ezúttal is prevenciós céllal lesznek jelen a strandon, mert sokszor a fürdőzők is felelőtlenül járnak el, amikor a medencékhez mennek. Meg kell előzni annak a lehetőségét, hogy lopás áldozatai legyünk, ezért az embereknek is sokat kell tenni. A hivatalvezető szerint a program hosszú évek óta bebizonyította a létjogosultságát, hiszen volt olyan nyári szezon, amikor egyetlen lopást sem követtek el a strand nyitvatartási idejében.

A nyitórendezvényt követően három strandrendőr rögtön szolgálatba állt, már a mögöttünk hagyott kánikulai hétvégén is a fürdő biztonságára figyeltek. A középiskolások a munkájukért anyagi juttatást nem kapnak, de a fürdő szolgáltatásait – szolgálati időn túl – ingyen vehetik igénybe.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában