Helyi közélet

2016.07.09. 10:07

Sárkánypiknik Lenkén

Bódvalenke - Fesztivál a mára világhírűvé vált Bódvalenke Freskófaluban.

Bódvalenke - Fesztivál a mára világhírűvé vált Bódvalenke Freskófaluban.

Július 9-én, szombaton Sárkánypiknik néven lesz egy egynapos fesztivál Bódvalenkén. A Sárkánypiknik egy egészen rendhagyó nyári esemény, a cigány kultúra és művészet immár hagyományos fesztiválja a mára világhírűvé vált Bódvalenke Freskófaluban.

A Bódvalenke Freskófalu híre mára az egész világot bejárta, és így minden évben rengeteg érdeklődő látogat el az apró, alig 200 fős borsodi faluba, hogy megcsodálja a roma kortárs festőművészet egyedülálló szabadtéri tárlatát. Ez hatalmas siker és öröm, hiszen a turisták megjelenésével nap mint nap olyan találkozások születnek, melyek egyébként nem jöhettek volna létre a külvilágtól teljesen elzárt településen – áll a szervezők közleményében. Sikerült ezzel elindítanunk egy komoly változást a falu életében, amire büszkék vagyunk. Tovább kell azonban dolgoznunk azon, hogy a Freskófalu a világ turisztikai térképén is elfoglalja méltó helyét, és minél többen keressék a bódvalenkeiek által nyújtott termékeket és szolgáltatásokat is.

Erre kínál remek alkalmat a Sárkányünnep, a cigány kultúra és művészet immár hagyományos fesztiválja, melyet idén hatodik alkalommal rendezünk meg. Fontosnak tartjuk, hogy a már megszokott izgalmas kulturális programok mellett Bódvalenke lakóit, meghatározó arcait és a falubeliek mindennapjait is jobban bemutassuk az idelátogató vendégeknek – áll a meghívóban.

- ÉM -


Fellépők

Lashe Shave Budapest Gipsy Band, Jaune Toujours, Zoran Tairovic és bandája, Romano Glaso, Frankie Lato és barátai, Kalo Drom, A Bódvalenke Asszonykórus és még sokan mások!

A piknik napján egész napos koncertek, szabadtéri tárlatvezetés, sárkányvágta, utcazene, közös főzés, kiállítások és előadások várják a vendégeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában