Helyi közélet

2016.07.12. 13:27

Ötmillió sportéletre és értéktárra

Miskolc - Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mutatta be a közelmúltban elkészült megyekönyvet.

Miskolc - Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mutatta be a közelmúltban elkészült megyekönyvet.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a legutóbbi közgyűlésen elfogadottak alapján, forrásátcsoportosítás révén 5 millió forintot fordíthatnak a megyei sport­élet, illetve a megyei értékek támogatására. A legkisebb pályázható összeg 50 ezer, a legnagyobb 250 ezer forint. A benyújtási határidő július 31. A pontos részletek és az igénybejelentő űrlap a www.baz.hu honlapon találhatóak.

Szükség volt az új megyekönyvre a változások miatt. Török Dezső

Ezreket mozgatnak meg

Fazekas Miklósné, a megyei diáksport- és szabadidő-egyesület elnöke és Daragó László alelnök örömét fejezte ki, hogy a megyei önkormányzat elkötelezett a diáksport, szabadidős sport mellett. Hogy érdemes erre figyelni, az adatok bizonyítják. Az elmúlt tanévben 830 rendezvényt szerveztek, mintegy 20 ezer diákolimpikont mozgattak meg. A legtöbben a labdarúgó- és az atlétikai versenyeken vettek részt. Sikeresen „fertőzték” meg a fiatalokat, akik közül sokan sportolnak, lehetőséget kapnak arra, hogy kibontakoztassák tehetségüket, vagy majd drukkerként vegyenek részt a sportrendezvényeken.

Ezt követően Török Dezső mutatta be a közelmúltban elkészült Borsod-Abaúj-Zemplén Megyekönyvet. Az előző megyekönyv 2007-ben látott napvilágot.

Értékeink az élen

Mint az elnök elmondta, azért volt szükség új kiadás megjelentetésére, mert az elmúlt szűk évtizedben sok régi épület megújult, mint például az edelényi kastély, vagy olyan alkotásokkal gazdagodott megyénk, mint a tarcali Áldó Krisztus-szobor.

Újdonság a kötet elején található megyei értéktár. A megyekönyv nem kerül kereskedelmi forgalomba, azt az önkormányzat díjazottainak, vendégeknek, kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak fogják ajándékozni.

A közgyűlés elnöke az önkormányzat kiadásában megjelent kötet készítőit is bemutatta. Mint megtudtuk, a mű a Kulcs-Tour Nonprofit Közhasznú Kft. gondozásában jelent meg. A korábbi megyekönyv szövegének a felhasználásával Filip Gabriella újságíró, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár munkatársa írta. A képanyag is részben megújult, amely jelentős részét Varga Tamás fotó­riporter készítette.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában