Helyi közélet

2016.07.03. 09:03

Nevelőotthon költözik Perecesre?

Miskolc - A civilek tiltakoznak ellene, a szakemberek cáfolják. A Fidesz szerint rémhírterjesztés.

Miskolc - A civilek tiltakoznak ellene, a szakemberek cáfolják. A Fidesz szerint rémhírterjesztés.

„A Miskolci Egyesített Szociális Gyermekvédelmi Intézmény nem költözik a perecesi általános iskola épületébe” – jelentette ki Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója.

Az elmúlt hetekben ugyanis arról lehetett hallani, hogy a volt Kuti István Általános Iskola épületében nevelőintézet kap helyet. A hírnek nem örültek a perecesi civil szervezetek, mondván, azon dolgoznak, hogy jó legyen a városrész hírneve, de ha egy ilyen intézmény költözne Perecesre, akkor – úgy vélték – romlana a közbiztonság. Az önkormányzatnál is érdeklődtek, de – elmondásuk szerint – konkrét választ nem kaptak. Éppen aláírásgyűjtést kezdeményeztek, de egyelőre ez a folyamat elakadt. De talán okafogyottá is vált…

A város az elmúlt években is kiemelt figyelmet fordított Pereces közbiztonságának javítására.” Koczák Szilvia

Először mi is az önkormányzatnál érdeklődtünk: Perecesre költözik-e a nevelőintézet vagy sem. Kérdésünkre Koczák Szilvia városházi szóvivő válaszolt: „Miskolc önkormányzata az elmúlt években is kiemelt figyelmet fordított Pereces közbiztonságának javítására, az ott élők szubjektív biztonságérzetének megerősítésére. A jövőben sem lesz ez másként. Olyan intézkedést, fejlesztést, intézménytelepítést nem tervez a város, amely veszélyeztetné a Perecesen élők biztonságát, nyugalmát.”

Nem derült ki

Mivel ebből nem derült ki, hogy költözik az intézmény vagy sem, ezért a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségéhez fordultunk, ahol viszont egyértelműen cáfolták a hírt. A napokban pedig a Fidesz is kiadott egy közleményt, amiben kijelentik: ilyen nevelőotthon Perecesen nem épül. De hozzátették azt is, a Jobbik – mivel ők vetették fel a témát – rémhírt terjeszt.

Nyolc éve is…

A perecesiek egyébként nem először féltik az egykori Kuti István Általános Iskola épületét, már nyolc évvel ezelőtt is aggódtak, hogy mi lesz a sorsa. Akkor ugyanis a miskolci testület döntött arról, hogy az Egyetemvárosból Perecesre költöztetik a családok átmeneti otthonát. A perecesiek pedig attól féltek, hogy az otthon lakói veszélyesek, így veszélyeztetik az itt lakók nyugalmát is.

A terv az volt, hogy a Miskolc Holding pályázik az épület felújítására, de ebből végül nem lett semmi, így a költözésből sem.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában