Helyi közélet

2016.07.30. 16:31

Lassan a finiséhez érkeznek a kazincbarcikai munkálatok

Kazincbarcika - Az épülettel Kazincbarcika egy multifunkcionális komplexummal lesz gazdagabb.

Kazincbarcika - Az épülettel Kazincbarcika egy multifunkcionális komplexummal lesz gazdagabb.

Szemmel láthatóan és gőzerővel zajlanak a munkálatok Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont építkezésén.

Az épület külső munkálatai ugyancsak látványosan haladnak." Seres Ottó

A beruházás a Don Bosco Szalézi Társasága saját költségén a magyar állam kiemelt támogatásával és az önkormányzat együttműködésével valósulhat meg. Az épülettel a Nemzeti Sportváros egy multifunkcionális komplexum­mal lesz gazdagabb.

– A beruházó a megfelelő ütemben halad, gyakorlatilag a belső munkálatok a finiséhez érkeztek. A küzdőtéren már rakják a borítást, a különböző funkciójú helyiségekben a finomítások, szépítések, esztétikai csinosítások zajlanak, majd következhet a berendezés – tudtuk meg Seres Ottó intézményvezetőtől. – A épület külső munkálatai ugyancsak látványosan haladnak, az emberek számára már látható, hogy ez egy valóban impozáns sportközpont lesz. A parkosítási résszel még adósak vagyunk, de ez az egyik utolsó fázis, azonban amit „menet közben” meg lehet oldani, azt folyamatosan csináljuk. Kazincbarcika önkormányzatával együttműködve az épület mögött található parkrész, sétányok és járdák kialakítása is folyamatosan zajlik. Összességében jól állunk a szeptember 1-jei átadási határidőig.

Aztán az intézményvezetővel „bejárást” tartottunk, és minden helyiség pontos adatait és funkcióját megismerhettük, magától a küzdőtértől kedve az öltözőkön át a rendezvényteremig.

Több funkció

Az új sportközpont a Don Bosco Szalézi Társaság a Kazincbarcikán található két iskolájának, a Don Bosco Szakiskolának és a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumnak – ezer tanulójának – a mindennapos testnevelésének biztosít majd méltó körülményeket. Emellett természetesen több funkciót is ellátna, szervesen bekapcsolódva a város életébe. A méreténél fogva az épület a gimnázium és szakiskola testnevelési órái mellett színvonalas helyszíne lesz a verseny- és szabadidős sportrendezvényeknek is. Ezen felül ez lesz az új otthona a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának is, a terem egyébként alkalmas lesz nemzetközi találkozók megrendezésére is, mert minden tekintetben megfelel majd a nemzetközi szövetség előírásainak. A sportközpontban lesz fallabda- és bowlingpálya, valamint fitneszterem is várja majd a mozogni vágyókat. A kulturális és közösségi eseményeknek pedig egy rendezvényterem ad majd otthont.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában