Helyi közélet

2016.07.14. 17:19

Überelték

<strong><em>Ha nem is válik nemzeti gyásznappá, valamiért úgy tűnik, az erre nagy figyelmet fordító, erős sajtóval rendelkező Uber fuvarozási szolgáltatás elérte, hogy sokakat rossz érzés fogjon el szolgáltatásuk felfüggesztésének hírére. </em>Pap Gyula írása.</strong>

Ha nem is válik nemzeti gyásznappá, valamiért úgy tűnik, az erre nagy figyelmet fordító, erős sajtóval rendelkező Uber fuvarozási szolgáltatás elérte, hogy sokakat rossz érzés fogjon el szolgáltatásuk felfüggesztésének hírére. Pap Gyula írása.

Fölösleges misztifikálni a dolgot, a keserű szájíz abból fakad, hogy megint elvettek valamit tőlünk, ami kedvezőbb áru és rugalmasabb, egyszerűen profibb volt, mint egy olykor méltán ostorozott ősrégi iparág.

Az érzés akkor is megmarad, ha bevalljuk, soha nem vettük igénybe a szolgáltatást, és a számokat nézve – 1200 sofőr, 160 ezer utas – azt sem mondhatjuk, hogy rendkívüli lélekszámot érintene a döntés. Nem beszélve az alkalmazottakat érintő árnyoldalairól, melynek taglalása messzire vezet.

Azért fanyalgunk, mert – sokadszor – nem érezzük, hogy a – mi pénzünkből – szabályozórendszer arra hatott volna, hogy egyszerű utasként MI jobban járjunk.

Nem egy eset volt, hogy visszatért az időszakosan ellehetetlenített vállalkozás, könnyen lehet, hogy ismét találkozunk a közkedvelt app-pal és az érzéssel, hogy egyszer, végre az „állampolgár­utas” jár jól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában