Helyi közélet

2016.07.02. 10:41

"Hisszük, hogy Jézus a megbocsátást ajánlja"

Miskolc, Diósgyőr - A keresztény közösség fontos rendezvénye zajlik Diósgyőrben a napokban.

Miskolc, Diósgyőr - A keresztény közösség fontos rendezvénye zajlik Diósgyőrben a napokban.

Csütörtök délután látogattunk el a MiértTT Miskolci és Észak-Magyarországi Regionális Testvéri Találkozóra. Rögtön külföldi vendégekkel találkoztunk össze, akik a Diósgyőri Református Általános Iskolában folyó szemináriumokon vettek részt. A kanadai Millar Bible College Bibliaiskola tagjainak segítője Radányi Zsuzsa, akitől a rendezvény céljáról érdeklődtünk.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a keresztények egységben éljenek, egységet képviseljenek a világ felé, és úgy gondolom, hogy ez egy remek alkalom erre. A Biblia is azt mondja, hogy nem jó az embernek egyedül, és ezt nemcsak a párkapcsolatokra érti, hanem a közösségre is.

Nagyon jó, ha az emberek a közösségben meg tudják élni a hitüket, bátorítást, nehézségek esetén támogatást, és szeretet tudnak egymásnak adni, és nem érezzük magunkat egyedül a világban – fogalmaz Zsuzsa, majd elárulja, számára a négy érzék színház lesz a legizgalmasabb program. Ez úgy zajlik, hogy bekötött szemmel vezetik be a résztvevőt egy kis terembe, akit a négy érzék segítségével vezetnek át az életen, a születéstől a halálig. A közte lévő eseményeket bibliai alapokkal és a keresztény értékrenddel próbálják meg átadni. Szem nem marad szárazon, jegyzi meg Zsuzsa.

"Hiszem"

A kanadai bibliaiskola professzora Arnie Armstrong, aki szemináriumot tartott pénteken. Ő azt mondta lapunknak: azért fontos számára a találkozó, mert akik ismerik és követik Jézust, ezen a konferencián jobban megismerhetik a Biblián keresztül, ki az az Isten, ki az a Jézus.

– Véleményem szerint ahhoz, hogy valaki őszintén keresztény lehessen, el kell hinnie teljes szívéből, hogy Jézus az, akinek ő vallotta magát. Nekem a kereszténység azt jelenti, hogy hiszem, Jézus száz százalékig ember is volt, de száz százalékig Isten is. És hiszem, hogy Jézus meghalt a kereszten, és feltámadt a harmadik napon a halálból. Mi hiszünk abban, hogy Jézus mindenkinek megbocsátást ajánl, aki ezt őszintén kéri tőle, teljesen függetlenül attól, hogy milyen országból származik – mondta a professzor.


Őszintén és igazából...

A keresztény közösség szerepéről pedig így vallott Arnie Armstrong:

– A legfontosabb az, hogy Istenhez tartozunk, az övéi vagyunk, és a közösség abban segít, hogy erősen meg tudjunk maradni Istenben, mint közösség. Hiszem, hogy Isten adta az evangéliumot a keresztényeknek, de nem azért, hogy megtartsuk magunknak, hanem hogy mi mint gyülekezet megosszuk másokkal.

Minél több ember szereti és követi az Urat Magyarországon, annál jobb Magyarországnak. Mert minél több ember szereti őszintén és igazából Istent, annál több ember fogja a többi embert is szeretni – zárta gondolatait a professzor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában