Helyi közélet

2016.07.08. 13:38

Gyógynövénynapokat tartanak Bükkszentkereszten

Bükkszentkereszt - Gyógynövénytúrák és előadások várják az érdeklődőket a 10. alkalommal megrendezendő Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon; a kétnapos program a Harmóniában önmagunkkal, a családunkkal és a természettel címet viseli.

Bükkszentkereszt - Gyógynövénytúrák és előadások várják az érdeklődőket a 10. alkalommal megrendezendő Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon; a kétnapos program a Harmóniában önmagunkkal, a családunkkal és a természettel címet viseli.

A szervezők tájékoztatása szerint a július 9-10-én zajló gyógynövények ünnepe több ezer látogatót vonz.

A rendezvényen a vendégek megismerhetik a gyógynövények titkait, előadásokon vehetnek részt, ellátogathatnak a 88 éves Szabó György bükki füvesember, a népi gyógyítás egyik utolsó, klasszikus mesterének gyógynövénykertjébe. A jubileumi gyógynövénynapok "örömteli ünnep lesz mindazoknak, akik az egészségtudatos gondolkodás, a természetes gyógymódok iránt érdeklődnek" - írták a szervezők.

A X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok szakmai programja ezúttal két helyszínen, a nagysátorban és a Közösségi Házban zajlik.

Szabó György szombaton és vasárnap is tart előadást: szombaton a férfiakat érintő egészségügyi problémák gyógynövényes megelőzéséről és gyógyításáról, vasárnap pedig az idősek egészségvédelméről. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta előadása azt járja körül, hogy mi okozza a betegségeinket, és mitől függ a gyógyulásunk. Közös előadásukban pedig arról beszélnek, hogy milyen szerepet tölthetnek be a gyógynövények egy modern családban. Immár hagyomány, hogy a nyilvános tanácsadáson a bükki füvesember a látogatók egészségügyi kérdéseit válaszolja meg.

Rajtuk kívül többek között természetgyógyász, immunológus, belgyógyász, pszichológus, kineziológus előadásait is meghallgathatják a Bükkszentkeresztre látogatók.

A rendezvény mindkét napján indul egy 2-2,5 órás gyógynövénytúra tapasztalt túravezetők kíséretével, aki csak egy rövidebb sétára vállalkozik, az becsatlakozhat az óránként induló, fizikailag kevésbé megterhelő gyógynövénykert látogatások valamelyikébe is.

A rendezvény látogatói ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, valamint az alternatív gyógyászat képviselőivel is találkozhatnak.

A kisgyerekes családokat a Gyereksziget várja, ahol számos szabadtéri népi játékban is próbára tehetik ügyességüket. A kreatív kézműves foglalkozások keretében a kicsik játékos módon ismerhetik meg a gyógynövények sokszínű világát.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában