Helyi közélet

2016.07.04. 11:26

Gönci barack boldogkőváraljai ünnepe

Boldogkőváralja - Jóféle ételekkel, italokkal népszerűsítik szülőföldjüket.

Boldogkőváralja - Jóféle ételekkel, italokkal népszerűsítik szülőföldjüket.

Két napon át még a kerítés is barackból volt Boldogkőváralján. Köszönhető ez a térség kincsének, a gönci baracknak és a településen működő BESTILLO Pálinkaháznak, amely a sokak által a gönci barack legnemesebbnek tartott halmazállapotával, a pálinka elkészítésével foglalkozik. És már esztendők óta azzal is, hogy motorja legyen egy olyan programnak, a Gönci Barack Vigasságnak, amely közelebb hozza az erre a vidékre látogató turistához ezt az igazi kincset.

A Gönci Barack Vigasság programokkal és gönci barackos termékekkel teletűzdelt két napja ezúttal is arról szólt – mint megfogalmazták –, hogy az amúgy is csodákat rejtő Abaúj jól nekidurálja magát, és a legeslegszebb arcát mutatja a látogatónak.

Szemnek, szájnak

Hogy a testnek szóló dolgokat helyezzük előtérbe, a BESTIL­LO Pálinkaház kóstolókat, pálinkatúrákat, pálinkafelismerő versenyeket szervezett erre a napokra. Ott volt viszont ételeivel a vidék legnépszerűbb és legszínvonalasabb éttermei közül az encsi Anyukám Mondta, a tokaji Sárga Borház. A Kassai Séfek és Cukrászok pedig a szomszédból ruccannak át, hogy barackosat főzzenek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában